Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Senior digicoaches Cardiologie maken collega’s digitaal vaardigDe afdeling Cardiologie is een project gestart om de digitale vaardigheden van medewerkers en medisch specialisten van de afdeling te verbeteren. Dit ondersteunt de digitale strategie van Rijnstate: de digitale kennis van al onze medewerkers op een gelijk basisniveau brengen. De afdeling Cardiologie gaat zelfs een stap verder door de inzet van senior digicoaches.

Een senior digicoach ondersteunt de digicoaches op de afdeling. Sharon Peppelman is senior verpleegkundige op de afdeling Eerste Hart Hulp en de Hartbewaking en opgeleid tot senior digicoach.

“Ik sta ongeveer 50 procent van mijn tijd aan het bed en ben voor 50 procent bezig met seniortaken”, vertelt Sharon. “Daaronder valt nu ook de taak van senior digicoach.”

Kennis verbreden

Toen Sharon werd gevraagd om digicoach te worden, hoefde ze daar niet lang over na te denken. “Ik ben altijd in voor vernieuwende projecten die het werken op de afdeling uiteindelijk makkelijker maken. Omdat we steeds digitaler worden, is dit bovendien een belangrijk onderwerp. Maar het levert me persoonlijk ook het nodige op. Mijn kennis en contacten worden verbreed en verbeterd.”

Alles centraal geregeld

“De vragen en opmerkingen die wij krijgen, komen vanuit de digicoaches”, legt Sharon uit. “Wij benaderen vervolgens andere disciplines om ons hierbij te helpen, zodat alles centraal wordt geregeld. De lijntjes zijn korter en de drempel is minder hoog. Dat maakt het werken voor iedereen op de afdeling eenvoudiger.”

Hoe het project in de praktijk werkt, moet later blijken. “We zitten nog midden in de opstart”, zegt Sharon. “Collega’s moeten eerst nog het belang en de voordelen van een digicoach inzien. Sommige veranderingen zijn in het begin moeilijk, maar je moet ze ook de tijd geven. Als eenmaal blijkt dat het digitaal werken er eenvoudiger door wordt, worden mensen vanzelf enthousiast.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: