Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Slimme Zorg Estafette: digitale ondersteuning behandeltrajectenIn Rijnstate staat digitale zorginnovatie al geruime tijd hoog op de agenda. Diverse initiatieven zijn inmiddels opgestart. Tijdens de Slimme Zorg Estafette waarin slimme zorg en innovatie centraal staan, lichten we een aantal van deze initiatieven uit. Vandaag aandacht voor digitale ondersteuning tijdens behandeltrajecten.

Sinds 1 januari 2022 informeren en begeleiden we patiënten met een gescheurde voorste kruisband tijdens het gehele behandeltraject volledig op maat via Mijn Rijnstate. De patiënt kan zelf vervolgafspraken plannen, vragenlijsten invullen, informatie lezen en/of bekijken, online inchecken en gebruikmaken van videoconsultatie. Het tweede controlebezoek vindt online plaats, tenzij fysiek contact noodzakelijk is. De voordelen zijn dat de patiënt beter is geïnformeerd, meer regie krijgt en alleen naar het ziekenhuis komt als dat echt nodig is.

Naast deze patiënten worden patiënten met atriumfibrilleren en patiënten die een neurostimulator krijgen binnenkort ook digitaal op maat geïnformeerd en begeleid. Deze patiënten gaan ook zelf thuismetingen doen, zoals een bloeddrukmeting en het bijhouden van het aantal stappen.

Evalueren nieuwe werkwijze

De komende maanden gaan we het gebruik van de nieuwe werkwijze evalueren. Wat gaat goed, wat kan beter, hoe ervaren de patiënt en de zorgverlener het? De uitkomsten gebruiken we om de huidige werkwijze te optimaliseren bij het herontwerp van andere zorgpaden.

Digitale strategie Rijnstate

Een van de ambities in de digitale strategie van Rijnstate is dat patiënten alleen naar het ziekenhuis hoeven komen als dit echt nodig is. Digitalisering is geen doel op zich, maar draagt bij aan het efficiënter, doelmatiger en patiëntgerichter verlenen van zorg. Integratie van digitale toepassingen in de zorgprocessen, zoals hierboven beschreven, is hierin een belangrijke stap.

Slimme Zorg Estafette

De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd van 27 januari t/m 25 februari 2022, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: