Mooie mijlpaal voor wetenschappelijk onderzoek in Rijnstate: 2000ste studieVerpleegkundig specialist Petra van Bentum werd op 24 januari verrast met een taart. Ze meldde onlangs de 2000ste wetenschappelijke studie aan bij het Wetenschapsbureau Rijnstate.

Simone Croezen, Hoofd Wetenschap en Kennis in Rijnstate: “De afgelopen jaren is het aantal wetenschappelijke studies dat we in Rijnstate doen, sterk gestegen. Jaarlijks starten er 150 tot 180 studies, met als doel de patiëntenzorg te blijven verbeteren. Tevens zien we een verbreding in het onderzoek; steeds meer vakgroepen doen wetenschappelijk onderzoek. Zo ook het OPAT-team* van Rijnstate dat nu de 2000ste studie heeft aangemeld bij het Wetenschapsbureau. Een mooie mijlpaal voor het wetenschappelijk onderzoek in Rijnstate.”

Samenwerking

In Rijnstate doen we veel nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoek met andere (academische) ziekenhuizen, universiteiten en bedrijven. Er is nauwe een samenwerking op dit gebied met de Universiteit Twente, Wageningen Universiteit en Radboudumc. Daarnaast initiëren de afdelingen in Rijnstate zelf onderzoek, veelal met andere afdelingen binnen en buiten het ziekenhuis.

Topklinisch ziekenhuis

Rijnstate is een topklinisch ziekenhuis en behoort tot de 27 grote topklinische ziekenhuizen in Nederland die hooggespecialiseerde medische zorg verlenen. Deze ziekenhuizen werken samen in de vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Samen werken ze aan betere patiëntenzorg door de steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiëntgerichte topklinische zorg, opleiding, wetenschappelijk onderzoek en innovaties.

(*) Het OPAT-team begeleidt de thuisbehandeling met antibiotica via een infuus (OPAT) vanuit het ziekenhuis. Het OPAT-team is een multidisciplinair team dat bestaat uit infectiologen, apothekers en verpleegkundig specialisten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: