Praktische informatie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Faciliteiten

Apotheek

Poli-apotheek

Bij onze poli-apotheek kunt u direct na een polikliniekbezoek terecht voor uw geneesmiddelen. Ook na uw ontslag uit het ziekenhuis kunt u hier uw medicatie ophalen. Als u Rijnstate Arnhem binnenkomt via de hoofdingang, vindt u de Rijnstate Poli-apotheek Arnhem meteen aan de linkerkant. De Rijnstate Poli-apotheek Velp vindt u in Rijnstate Velp op de begane grond, rechts naast het trappenhuis.

Openingstijden Poli-apotheek Rijnstate Arnhem

Maandag t/m vrijdag
8.30 tot 18.00 uur

Openingstijden Poli-apotheek Rijnstate Velp

Maandag t/m vrijdag
8.30 tot 12.30 uur en 13.30 tot 17.30 uur

Dienstapotheek

Buiten de openingstijden van de poli-apotheken kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Dienstapotheek Arnhem. U vindt de Dienstapotheek Arnhem naast onze Spoedeisende Hulp in Rijnstate Arnhem. Volg bij Rijnstate Arnhem de borden Spoedeisende Hulp.

Maandag t/m vrijdag
18.00 tot 8.00 uur
Op zaterdag, zondag en feestdagen is de Dienstapotheek 24 uur per dag geopend.

Route naar Dienstapotheek RIjnstate Arnhem

Elektrische oplaadpaal

In de parkeergarage (P1) van Rijnstate Arnhem vindt u vier elektrische oplaadpalen. Heeft u een elektrische auto en bent u in (de buurt van) Rijnstate Arnhem, dan kunt u uw auto daar opladen.

Geboorteloket

U bent verplicht om de geboorte van uw kindje binnen drie dagen aan te geven in de gemeente waar het kindje geboren is. De vader of de moeder doet persoonlijk aangifte. Als dit door omstandigheden niet kan, doet iemand anders die bij de geboorte aanwezig is geweest aangifte. Degene die aangifte doet moet zich kunnen legitimeren.

Moeders die bevallen zijn in Rijnstate Arnhem (en hier op het moment van aangifte nog verblijven) kunnen voor geboorteaangifte terecht bij het geboorteloket in Rijnstate. Deze bevindt zich op de afdeling Obstetrie/Verloskamers, kamer 339 en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur. In verband met de privacy van onze patiënten verzoeken wij u dringend om niet op de gang te wachten.

Als uw kindje niet in het ziekenhuis is geboren, of de moeder is op het moment van aangifte doen weer thuis, dan kunt u helaas niet terecht bij Rijnstate. Wij verzoeken u dan contact op te nemen met de gemeente (waarin uw kindje is geboren) via telefoonnummer 0900 - 1809 of digitaal via de website van de gemeente om een afspraak in te plannen voor uw aangifte.

Golfkar begeleidingsservice

Heeft u moeite met lopen? Wij brengen u met onze golfkar graag van de hoofdingang van Rijnstate Arnhem naar uw afspraak in het ziekenhuis. Onze golfkar rijdt naar alle afdelingen op de begane grond. Als u op een andere verdieping moet zijn, wordt u naar de dichtstbijzijnde lift gebracht. 

Hoe werkt deze service?

Informatiepunt Financiën

Medewerkers van het Informatiepunt Financiën informeren u graag over bijvoorbeeld de kosten die u kunt verwachten voor een behandeling, uw eigen risico of wat u moet betalen als u niet verzekerd bent. U vindt het Informatiepunt Financiën in Rijnstate Arnhem.

Lees meer over het informatiepunt

Kapel

Op de begane grond van ons ziekenhuis in Zevenaar vindt u dichtbij 't Trefpunt de kapel. Deze kapel is overdag open voor iedereen die wil bidden of zich wil bezinnen.

Kapsalon

In de centrale hal in Rijnstate Arnhem vindt u dames- en herenkapsalon Knip-Inn. Zowel patiënten als bezoekers kunnen van deze voorziening gebruik maken. Ook mindervaliden kunnen hier terecht. Naast het knippen van uw haar kan de kapper u ook adviseren over onder andere haarstukjes en pruiken.

Het is aan te raden om van tevoren een afspraak te maken via 088 - 005 7308. De kapsalon is van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur geopend. Een afspraak buiten deze tijden is ook mogelijk. Neem dan van tevoren even telefonisch contact op. Op zaterdag, zondag en maandag is de kapsalon gesloten.

Kerkdiensten

Op zon- en feestdagen is er in Rijnstate Arnhem om 10.15 uur een oecumenische dienst in het Auditorium op de tweede etage, route 81. Als bezoeker bent u van harte welkom om een dienst bij te wonen.

Kunst

Op verschillende plaatsen in ons ziekenhuis hangen kunstwerken. Op onze locatie in Arnhem vind u grenzend aan de centrale hal, in de A-vleugel op de begane grond, een tentoonstellingsruimte waar onze Kunstcommissie ongeveer zes tentoonstellingen per jaar organiseert. Kijk voor meer informatie over kunst bij Rijnstate op www.kunst.rijnstate.nl of bel met de Kunstcommissie via telefoonnummer 088 - 005 8899.

Oeverhuis

Soms, als u veel in het ziekenhuis bent om bij uw familielid of geliefde te zijn die (ernstig) ziek is, heeft u behoefte aan rust. Het is dan fijn om u even terug te kunnen trekken. Om niet elke keer helemaal de weg naar huis te hoeven afleggen, kunt u ook in ons ziekenhuis verblijven. Dit kan in Het Oeverhuis. U kunt hier terecht op verwijzing van een arts of verpleegkundige, of op eigen verzoek. U betaalt slechts een kleine bijdrage. Voor de eerste drie nachten is dit voor één persoon 25 euro per kamer per nacht en daarna 15 euro per nacht. Bij twee personen is de bijdrage 30 euro per kamer per nacht voor de eerste drie nachten en daarna 20 euro. Lees meer over Het Oeverhuis op www.hetoeverhuis.nl

Parkeerservice

Rijnstate Arnhem heeft een parkeerservice. U stapt voor de hoofdingang van het ziekenhuis uit en wij parkeren uw auto voor u. Hierdoor hoeft u niet meer van de parkeerplaats naar het ziekenhuis te lopen en kunt u meteen naar uw afspraak in het ziekenhuis.

Hoe werkt de parkeerservice?

Pinnen

In Rijnstate Arnhem en Rijnstate Zevenaar bevinden zich pinautomaten.

Restaurant

Onze locaties in Arnhem, Zevenaar en Velp zijn voorzien van een restaurant. Hier kunt u een kop koffie, lunch of warme maaltijd kopen. Door de maatregelen rond het coronavirus zijn de openingstijden van het restaurant tijdelijk aangepast.

Openingstijden restaurant Rijnstate Arnhem

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Openingstijden restaurant Rijnstate Velp

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur

Openingstijden restaurant Rijnstate Zevenaar

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur

Rolstoelen

Op al onze locaties staan bij de hoofdingang rolstoelen (met een muntjesslot) waarvan u gebruik kunt maken.

Stiltecentrum

Als u stilte zoekt of een moment voor uzelf wilt, kunt u in Rijnstate Arnhem naar ons stiltecentrum op de begane grond. Het centrum is dag en nacht open voor bezinning, meditatie en gebed. Als u wilt, kunt u er ook een kaarsje aansteken.

Wifi

Op onze locaties in Arnhem, Velp en Zevenaar is gratis wifi beschikbaar. U kunt gebruik maken van het netwerk KPN. Heeft u vragen over of problemen met de KPN Hotspots, dan kunt u contact opnemen met KPN via het gratis telefoonnummer 0800 - 0414. De dekking van het wifi-netwerk in Rijnstate Velp en Rijnstate Zevenaar is voorlopig nog beperkt tot verpleegafdelingen en enkele poliklinieken. In de toekomst wordt dit verder uitgebreid.

Om gebruik te kunnen maken van het internet, moeten patiënten hun eigen laptop, tablet of mobiele telefoon meenemen. Hiervoor wordt geen ondersteuning geboden vanuit het ziekenhuis.

Winkel

In Rijnstate Arnhem en Rijnstate Zevenaar bevindt zich een winkel waar u onder andere kranten, tijdschriften en cadeaus kunt kopen. In Rijnstate Arnhem kunt u bij de winkel ook schepijs kopen. Door de maatregelen rond het coronavirus zijn de openingstijden van de winkel tijdelijk aangepast.

Openingstijden winkel Rijnstate Arnhem

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Openingstijden winkel Rijnstate Zevenaar

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: