Over Rijnstate
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Wetenschap en innovatie

Medisch-wetenschappelijk onderzoek is van groot belang om de vooruitzichten van patiënten te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een effectiever geneesmiddel, een nieuw medisch hulpmiddel, een grotere nauwkeurigheid bij diagnostiek of een betere operatietechniek die leidt tot sneller herstel.

Kennis opdoen en verspreiden

Rijnstate is behalve een zorggerichte ook een kennisgerichte organisatie. De wetenschappelijke activiteiten richten zich onder meer op geneesmiddelenonderzoek en verpleegkundig onderzoek. Daarnaast zijn er ook onderzoeken gericht op de bedrijfsvoering van het ziekenhuis. Kennisdeling krijgt aandacht in symposia en congressen die binnen Rijnstate worden georganiseerd, vaak ook voor vakgenoten uit andere ziekenhuizen.

Onderzoek

Medisch-wetenschappelijk onderzoek is bedoeld om oorzaken van ziekten te achterhalen en betere behandelmethoden te vinden. Gemiddeld beginnen we bij Rijnstate elk jaar met tachtig grote onderzoeken. Ongeveer 20 procent van het onderzoek is bedacht en opgezet door onderzoekers binnen Rijnstate. 80 procent gebeurt op initiatief van farmaceutische bedrijven of onderzoekers uit andere ziekenhuizen.

Meer weten?

Kijk dan op de pagina's over:

Het Rijnstate Vriendenfonds maakt meer mogelijk!

Ook het Rijnstate Vriendenfonds besteedt veel aandacht aan vernieuwing en aan onderzoek. Het Rijnstate Vriendenfonds is opgericht om meer mogelijk te maken voor onze patiënten. Het gaat dan om projecten waarvoor geen geld is binnen de reguliere budgetten in de zorg.

Lees meer op de website van het Vriendenfonds en help mee!

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
280.000 euro subsidie toegekend voor gezamenlijk vaccinatie-onderzoek vanuit Rijnstate en Radboudumc

Dr. Robert-Jan Hassing en Dr. Quirijn de Mast, internist-infectioloog bij respectievelijk Rijnstate en Radboudumc, hebben donderdag 25 april een subsidie van 280.000 euro toegekend gekregen vanuit het gezamenlijke promotiefonds van Rijnstate en het Radboudumc. Met dat geld starten ze een onderzoeksproject naar vaccinaties voor mensen met een verminderde weerstand.

Lees meer
Guido Peters, promovendus
Patiënten door inzet van virtuele zorg minder vaak naar een ziekenhuis

Mensen hoeven minder vaak opgenomen te worden in een ziekenhuis, als ziekenhuizen meer inzetten op zorg dichter bij de patiënt. Als iemand wel opgenomen moet worden, hoeft hij daar dankzij virtuele zorg minder lang te liggen. Promovendus Guido Peters heeft in Rijnstate onderzoek gedaan en promoveert dinsdag 23 april aan de Universiteit Twente.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: