Onze medewerkers in actie

Rick en Dorien lopen de 4Daagse voor speelterras KindercentrumEen ziekenhuisopname is vaak spannend. Zeker voor kinderen. Daarom heeft de afdeling Kinderen/Jongeren een speelgebied ingericht met verschillende speel- en relaxzones. Er ontbreekt alleen nog één ding: een speelterras waar de kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, kunnen spelen, ontspannen en plezier maken.

Deze grote wens van de Kinderafdeling voor een buitenspeelterras op het aangrenzende dak kan niet vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten bekostigd worden. Het kan alleen gerealiseerd worden met behulp van donaties en giften. Daarom heeft het Rijnstate Vriendenfonds een projectpagina op haar website in het leven geroepen, waarop iedereen kan doneren. Daarnaast zijn twee van onze collega’s hun eigen sponsoractie gestart: zij lopen in 2023 de Nijmeegse 4Daagse om geld op te halen voor het speelterras.

Rick Wijers

Sportieve collega's

Rick Wijers is als facilitair projectleider bij Rijnstate betrokken geweest bij de bouw van ons nieuwe Kindercentrum. "Het is prachtig geworden. Alleen het speelterras ontbreekt nog. Ik vind dat ieder kind een kans moet hebben om buiten te kunnen spelen en bewegen; ook als je in het ziekenhuis ligt. Het speelterras biedt de jonge patiënten een fijne plek om voor een moment hun angst en het feit dat ze in het ziekenhuis zijn, te vergeten. Ze kunnen gewoon weer even kind zijn. Daarom wandel ik tijdens de Nijmeegse 4Daagse 200 kilometer om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit bijzondere doel."

Ook Dorien Jacobs, kinderverpleegkundige bij het Kindercentrum, doet mee. "Een uitdagende speelplek in de buitenlucht is enorm waardevol voor de zieke kinderen die zijn opgenomen. Door lekker buiten te spelen kunnen zij de regie weer in eigen hand nemen. Daarnaast zijn frisse lucht en bewegen belangrijke krachtbronnen voor herstel."

Dorien Jacobs loopt de 4Daagse voor het speelterras

Ook steunen?

Wilt u deze sportieve actie van onze collega’s ook steunen? Doneer dan een bedrag naar keuze op de persoonlijke actiepagina van Rick of die van Dorien.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: