Onze medewerkers in actie
Geraldine Braamhuis

Vrijwilliger Oncologisch Centrum - Geraldine van HalAls vrijwilliger in het Oncologisch Centrum van Rijnstate ziet Geraldine van Hal veel patiënten komen en gaan. Geraldine is er voor alle patiënten en hun naasten om aan hen steun te bieden of gewoon even een praatje te maken. ”Soms komen patiënten even naar mij toe om ‘hoi’ te zeggen, terwijl ze niet in het Oncologisch Centrum hoeven te zijn”.

Geraldine is elke donderdagmiddag te vinden in het Oncologisch Centrum. Ze loopt rond door de wachtkamer of praat met patiënten die daar behoefte aan hebben. Daarnaast biedt ze iedereen wat te drinken aan of staat ze voor je klaar om je naar de juiste kamer te brengen.  

“Er zijn twee patiënten die mij altijd bij zullen blijven. Zij hebben elkaar hier, in het Oncologisch Centrum, ontmoet. Sindsdien kwamen ze altijd samen naar hun afspraken. Als ze mij zagen, kwamen ze meteen naar mij toe om gezellig te kletsen. Beide patiënten waren helaas ongeneeslijk ziek . Ze zeiden altijd tegen me dat elke dag extra een cadeautje was.”

Voor Geraldine was het vanzelfsprekend om dit werk te gaan doen. Haar moeder heeft namelijk ook altijd vrijwilligerswerk gedaan. Helaas is de moeder van Geraldine 15 jaar geleden overleden aan kanker. Geraldines moeder was haar grote voorbeeld, omdat zij voor anderen klaarstond: “Van mijn moeder heb ik geleerd dat je er altijd moet zijn voor anderen."

Het Oncologisch Centrum

In het Oncologisch Centrum van Rijnstate werken verschillende teams van chirurgen, radiologen, radiotherapeuten, internist-oncologen, pathologen en verpleegkundigen. Elk team is gespecialiseerd in een andere kankersoort en komen regelmatig bij elkaar om te overleggen over de behandeling van individuele patiënten. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers te vinden in het Oncologisch Centrum. Geraldine zorgt met zes andere vrijwilligers ervoor dat er altijd iemand klaar staat voor de patiënten en hun naasten. Naast een luisterend oor kunnen zij de patiënten informatie geven, steun bieden en zorgen zij voor een warme ontvangst.

Geraldine Braamhuis

Toon Hermans huis & Braamhuis

Het Toon Hermans huis (Arnhem) en Braamhuis (Zevenaar) zijn inloophuizen voor mensen die geconfronteerd zijn met de ziekte kanker. Voor patiënten zelf, voor mensen die genezen zijn, maar ook voor familieleden, naasten en nabestaanden. Met dank aan de huizen zijn er vrijwilligers in het Oncologisch Centrum actief.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: