Over Rijnstate

Onze medewerkers in actie

Jacqueline wandelt de Alpe D’Huzes in de strijd tegen kanker

Als verpleegkundige op de afdeling vaatchirurgie in Rijnstate ontmoet Jacqueline van de Kamp veel mensen die te maken hebben met kanker. De verwoestende impact van deze ziekte raakt haar keer op keer, vertelt ze; als professional, maar zeker ook persoonlijk.

Lees meer

Rick en Dorien lopen de 4Daagse voor speelterras Kindercentrum

Een ziekenhuisopname is vaak spannend. Zeker voor kinderen. Daarom heeft de afdeling Kinderen/Jongeren een speelgebied ingericht met verschillende speel- en relaxzones. Er ontbreekt alleen nog één ding: een speelterras waar de kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, kunnen spelen, ontspannen en plezier maken.

Lees meer

Collega's van de SEH lopen SGO Run voor wetenschappelijk onderzoek

Om de kwaliteit van zorg op de Spoedeisende Hulp (SEH) verder te verbeteren, wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan. Daar is geld voor nodig. Om geld op te halen voor dit doel, trokken collega’s van de SEH van Rijnstate, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het Radboud UMC hun hardloopschoenen aan. 

Lees meer

Carla en Marit helpen Suriname bij verbeteren borstkankeronderzoek

In Suriname is het afgelopen jaar een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de gezondheidszorg voor patiënten met borstaandoeningen. Radioloog Carla Meeuwis en röntgenlaborant Marit Bles-Hartman hebben vanuit Rijnstate bijgedragen aan de introductie van een nieuwe medische technologie, die helpt bij het vroegtijdig opsporen en behandelen van borstaandoeningen.

Lees meer

Jenny, Roy en Judith lopen halve marathons voor dialysepatiënten

Dialyse houdt de nierpatiënt in leven, maar levert ook zware beperkingen op. Minimaal drie keer per week ben je minstens een dagdeel met dialyseren bezig. En daarna voel je je beroerd. Drie dagen per week, iedere week weer, voor de rest van je leven… Om iets te doen voor deze dialysepatiënten, liepen dialyseverpleegkundigen Roy en Judith één en Jenny zelfs twee halve marathons. 

Lees meer

Lotte Koopmans neemt deel aan WK Mountainbiken

Op zaterdag 28 augustus 2021 neemt Lotte Koopmans deel aan het WK Mountainbiken in Italië. Lotte werkt sinds een jaar als arts (arts niet in opleiding) bij Kindergeneeskunde in Rijnstate. Lotte: “De combinatie tussen topsporter en arts is vrij uniek. Het is ook best intens moet ik zeggen. Het werken in het ziekenhuis vind ik óók heel leuk.”

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: