Over Rijnstate
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Over onze locaties


Zorg bieden we het liefst zo dicht mogelijk bij onze patiënten aan. We werken daarom nauw samen met andere zorgverleners in de buurt, zoals huisartsen en fysiotherapeuten. Ook helpen we onze patiënten zoveel mogelijk zodat zij zelf goed weten om te gaan met hun aandoening en veel vanuit huis kunnen doen. Zo veel mogelijk zorg vindt dus dicht bij huis plaats. Dit vraagt van ons dat we onze locaties zo efficiënt mogelijk inrichten. We streven ernaar om dure voorzieningen en apparatuur zoveel mogelijk te concentreren op een van onze locaties. We vinden het hierbij belangrijk om gemakkelijk toegankelijk te blijven voor alle inwoners van onze regio.

Rijnstate Arnhem zijaanzicht

Rijnstate Arnhem

Acute en zeer complexe zorg

Rijnstate Arnhem ontwikkelt zich tot een medisch behandelcentrum met de modernste technologie. Hier vindt alle acute en complexe zorg plaats, dicht bij een groot en modern operatiekamercomplex en een vernieuwde Intensive Care. Alle patiënten die direct toegang moeten hebben tot deze dure voorzieningen, ontvangen we in Rijnstate Arnhem. De komende jaren vernieuwen we onder andere de poliklinieken op deze locatie.

Bereikbaarheid Rijnstate Arnhem

Rijnstate Zevenaar vooraanzicht met entree

Rijnstate Zevenaar

Minder complexe en niet-spoedeisende zorg

Rijnstate Zevenaar blijft een belangrijke toegangspoort voor medisch-specialistische zorg voor de inwoners van Duiven, Montferland, Rijnwaarden en Zevenaar. Zij kunnen hier terecht voor een spreekuur van vrijwel alle specialismen die we in huis hebben. Rijnstate Zevenaar is een groot centrum voor behandelingen die niet-spoedeisend zijn, zoals heup- en knieoperaties, galblaasoperaties en niersteenoperaties, waarbij patiënten voor een korte periode kunnen worden opgenomen. 

Op deze locatie is er geen Spoedeisende Hulp.

Bereikbaarheid Rijnstate Zevenaar

Rijnstate Velp vooraanzicht

Rijnstate Velp

Ondersteunende diensten en initiatieven met derden

Omdat Velp midden in ons verzorgingsgebied ligt, hoeven mensen vanuit de gemeente Rheden nooit ver te reizen naar een van onze andere locaties. We kiezen er daarom voor om in Rijnstate Velp vooral (medisch) ondersteunende diensten te huisvesten, zoals magazijnen, laboratoria en kantoorfuncties. De poliklinieken voor Dermatologie, Oogheelkunde, het Slaapcentrum en het Pijncentrum blijven de komende jaren in Velp. Ook biedt Velp ruimte voor samenwerkingsverbanden met andere zorginstellingen. Het leegstaande deel van het gebouw wordt verhuurd.

Op deze locatie is er geen Spoedeisende Hulp.

Toekomst
Rijnstate wil haar zorgactiviteiten zo optimaal mogelijk inrichten. Dat wil zeggen de juiste zorg van hoge kwaliteit op de juiste plek door de juiste zorgverleners. Onder andere door de inzet van e-health, thuismonitoring en concentratie van de zorg in de tweede lijn, verwacht Rijnstate in de toekomst minder vastgoed nodig te hebben. Met het oog daarop heeft Rijnstate eind vorig jaar Rijnstate Velp verkocht, maar huurt het gebouw tot eind 2022. Rijnstate blijft zorg aanbieden in de gemeente Rheden: ze onderzoekt op dit moment welke zorgactiviteiten op welke locatie blijft.

Bereikbaarheid Rijnstate Velp

Rijnstate Arnhem-Zuid vooraanzicht

Rijnstate Arnhem-Zuid

Polikliniek

Onze polikliniek in Arnhem-Zuid is een toegangspoort voor de inwoners van Arnhem-Zuid, Overbetuwe en Lingewaard. 

Op deze locatie is er geen Spoedeisende hulp.

Het streven is om binnen enkele jaren in Elst een toekomstgerichte ziekenhuisvoorziening te realiseren, die aansluit op de behoefte van het verzorgingsgebied, veelal jonge gezinnen. Daarmee verplaatst Rijnstate haar zorg van Arnhem-Zuid naar Elst. 

Bereikbaarheid Rijnstate Arnhem-Zuid

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: