Historie
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Rijnstate Velp

Eind 19e eeuw was een aantal Velpse artsen zeer begaan met het lot van zieke dorpsgenoten. De artsen wilden meer doen dan alleen spreekuur houden en patiënten bezoeken. Daarom huurden ze in 1892 een pand aan het Kerkpad in Velp en richtten dat in als ziekenhuis. Er konden zeven zieke patiënten worden verpleegd; Ziekenhuis Velp was geboren.

Via Tramstraat naar Velperbroekcircuit

Het hospitaal in Velp was al snel te klein. Om die reden liet het bestuur in 1894 een ziekenhuis bouwen aan de Tramstraat. Dit karakteristieke gebouw in de Zeeheldenbuurt werd steeds groter. Na zestig jaar telde deze locatie honderd bedden en waren er zeventig personeelsleden in dienst. In 1971 verhuisde het hospitaal naar het Velperbroekcircuit en werd het een nieuw modern ziekenhuis met 238 bedden.

Rijnstate Velp vooraanzicht

Rijnstate Velp nu

Inmiddels is het ziekenhuis in Velp omgebouwd tot een kliniek met een veelzijdig aanbod van poliklinische zorg en dagbehandeling. Ook zijn er vooral (medisch) ondersteunende diensten gehuisvest, zoals laboratoria, magazijnen en kantoorfuncties. Ook de poliklinieken voor Dermatologie, Oogheelkunde, het Slaapcentrum en Pijncentrum blijven de komende jaren in Velp.

Meer weten?

Bekijk dan de pagina over onze locaties

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: