Afspraak en opname
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Veilig omgaan met medicatie

Het goed gebruiken van medicijnen kan grote problemen voor de gezondheid voorkomen. Helaas komt het in Nederland regelmatig voor dat een patiënt te veel, te weinig of verkeerde medicijnen slikt, omdat bij de arts niet bekend is welke en hoeveel medicijnen de patiënt al gebruikt. Jaarlijks worden hierdoor in Nederland 19.000 mensen met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Huisartsen, apothekers en medisch specialisten in de regio Arnhem en De Liemers werken met elkaar samen om veilig gebruik van medicijnen te vergroten. Uw hulp bij het veilig gebruik van medicijnen is erg belangrijk. Hieronder leest u wat u zelf kunt doen.

Toestemming voor het uitwisselen van medische gegevens

Uw huisarts en uw apotheek zijn bekend met uw medische gegevens. Daarom kunnen ze u snel, goed en veilig behandelen. Maar moet u (met spoed) naar een van onze artsen, dan is het belangrijk dat deze uw belangrijkste medische gegevens kan bekijken en u ook snel, goed en veilig kan behandelen. Ook als u een afspraak heeft op de polikliniek of als u gepland wordt opgenomen bij Rijnstate is het belangrijk dat onze artsen uw medische gegevens kunnen bekijken. Uw huisarts en uw apotheek kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP), een veilig en betrouwbaar systeem. Via het LSP kunnen ze uw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere arts of apotheek kan die medische gegevens via het LSP bekijken met een beveiligde pas en een wachtwoord. Maar alleen als u dat goed vindt. Bij elke afspraak die u bij Rijnstate heeft en bij elke opname in het ziekenhuis bekijkt uw arts opnieuw uw medische gegevens via het LSP.

Lees hoe u toestemming kunt geven

Actueel medicatieoverzicht

Als u geen toestemming wilt geven voor het uitwisselen van medische gegevens via het LSP, kunnen wij uw medische gegevens niet inzien op het moment dat dit nodig is. Wij raden u dan aan om tenminste gebruik te maken van een actueel medicatieoverzicht.

Lees meer over een actueel medicatieoverzicht

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: