Onze medewerkers in actie

Lotte Koopmans neemt deel aan WK MountainbikenOp zaterdag 28 augustus 2021 neemt Lotte Koopmans deel aan het WK Mountainbiken in Italië. Lotte werkt sinds een jaar als arts (arts niet in opleiding) bij Kindergeneeskunde in Rijnstate. Lotte: “De combinatie tussen topsporter en arts is vrij uniek. Het is ook best intens moet ik zeggen. Het werken in het ziekenhuis vind ik óók heel leuk.”

Fotograaf: Sebrina Schmidt

Hoe combineer je fietsen en werk in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld op een gewone doordeweekse dag?

“Ik train zeven dagen in de week en werk vier dagen in het ziekenhuis. Dat betekent dat ik soms 's ochtends voor het werk ga trainen tot half acht en dan ’s avonds na het werk nog een krachttraining doe. Dat zijn wel pittige dagen. Voor dit WK heb ik vrijgenomen. Ik ben heel blij dat ik alle medewerking krijg van de vakgroep Kindergeneeskunde.”

Wat zijn je ambities?

“Ik ben heel blij dat ik nu aan het WK deelneem. Mijn ambitie is om in 2024 de beste versie van mezelf te zijn. Deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs zou natuurlijk leuk zijn. Maar het gaat me vooral om de weg ernaar toe, die is mooi en daar geniet ik van.”

Topsporter en arts in coronatijd

Tijdens de eerste coronagolf in 2020 werkte Lotte in het ziekenhuis in Boxmeer op de corona-afdeling. Daarover sprak zij in dit interview: Lotte Koopmans is als biker en arts geraakt door coronavirus - KNWU

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: