Afspraak en opname
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Ik wil een afspraak maken of wijzigen

Om een afspraak op een polikliniek te maken heeft u in de meeste gevallen een verwijzing nodig. U kunt op twee manieren een afspraak in het ziekenhuis maken, wijzigen of annuleren:

Let op: als u belt met onze poliklinieken krijgt u in de meeste gevallen een medewerker van het Klant Contact Centrum aan de telefoon. Heeft u medische informatie nodig, dan wordt u doorverbonden met de betreffende polikliniek.

Tussen het moment dat u zich aanmeldt bij een polikliniek en het moment dat u terecht kunt, zit een bepaalde periode: de ‘wachttijd polikliniek’. Daarna geldt voor behandeling of diagnostiek opnieuw een wachttijd. Hoe lang moet u wachten?

Bekijk de wachttijden

Belangrijk bij het maken van een afspraak

MRSA is een bacterie die via contact tussen mensen en via de lucht kan worden overgedragen. Sommige mensen hebben meer kans om drager te zijn van de bacterie en deze mee te nemen naar het ziekenhuis.

Als u één van de volgende vragen met ja kunt beantwoorden, heeft u een verhoogde kans om drager van de MRSA-bacterie te zijn. Meld dit bij het maken van een afspraak of als u in het ziekenhuis komt.

  • Bent u de afgelopen twee maanden in een buitenlandse zorginstelling onderzocht, opgenomen of behandeld?
  • Heeft u huidafwijkingen en/of wonden waarvoor u in het verleden in een buitenlands ziekenhuis bent behandeld? Dit ongeacht de verstreken tijd.
  • Komt u voor uw werk in contact met levende varkens, vleeskalveren en/of vleeskuikens?
  • Bent u woonachtig op een varkens-, vleeskalveren- of vleeskuikenbedrijf?
  • Bent u in een ziekenhuis opgenomen geweest waar een MRSA-epidemie heerst?
  • Woont u samen met of verzorgt u iemand die MRSA-positief is?
  • Betreft het een kind dat onlangs geadopteerd is uit het buitenland?

Lees waarom het belangrijk is dat u meldt als u MRSA-drager kunt zijn

Wij sturen u een afspraakherinnering per sms

Vier dagen voor uw afspraak bij Rijnstate ontvangt u een sms’je om u te herinneren aan deze afspraak. Lees meer op de pagina Veelgestelde vragen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: