Onze medewerkers in actie

Roparun - Frits van DijkFrits van Dijk, anesthesiemedewerker op onze OKC in Arnhem en Zevenaar, loopt dit jaar voor het eerst mee in de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Mensen leveren in teamverband een sportieve prestatie en halen op die manier geld op voor mensen met kanker.

Het motto van de Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De Roparun wordt gehouden van 19 tot 21 mei.

Frits loopt mee in het ‘MedWay Running Team’ van het detacheringbureau MedWay. Frits heeft dan wel geen ervaring met de Roparun, maar hij is wel uiterst gemotiveerd.
Frits vertelt: “Toen ik nog een kind van 4 jaar oud  was kwam ik al in aanraking met kanker. Mijn zus die een jaar ouder is had een niertumor. Dit had een grote impact op ons hele gezin. Wekelijks de chemokuren en bestralingen. Mijn zus heeft het overleefd en ze verkeert gelukkig in goede gezondheid.

Daarnaast, door mijn werk als anesthesiemedewerker in Rijnstate, kom ik dagelijks in aanraking met patiënten met kanker.

Op dit moment is mijn beste vriendin ziek. We hebben elkaar ontmoet tijdens de opleiding tot verpleegkundige en we zijn al 27 jaar vrienden.
Ze heeft baarmoederhalskanker. Het is alweer ruim een jaar geleden dat dit geconstateerd is. Na de chemo en bestralingen voelde ze zich weer helemaal top en ze heeft zelfs een feest gegeven omdat ze dit overleefd heeft.
Maar de kanker is teruggekomen. Sinds september 2017 weet ze dat ze allemaal uitzaaiingen heeft in lymfeklieren en beenmerg. Men kan niets meer voor haar doen, behalve een chemokuur om haar leven te rekken. Hoe lang ze nog heeft, weten we niet.
Maar nu komt het plotseling wel heel dichtbij. Het raakt mij diep.”

Frits is in september 2017 begonnen met trainen voor de Roparun. Hij loopt drie keer in de week 15 kilometer. In het voorjaar krijgt Frits ondersteuning van twee collega’s van de OKC.  Zij gaan dan samen met Frits een estafetteoefening doen van 20 kilometer.

U kunt Frits en zijn teamgenoten sponsoren door loten te kopen. De loten kosten € 2,50 per stuk. Maar een gift is natuurlijk ook van harte welkom. In de sponsorbrief leest u hoe.

Meer informatie

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: