Gezond & Fit
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Gezond en fit

Gezond en Fit-bakfiets – pilot Rijnstate Gezondheidsplein

We willen patiënten helpen met het verbeteren van hun gezondheid. Daarom startten we een pilot van ons Gezondheidsplein. Tijdens de pilot stond een bakfiets bij de hoofdingang in Rijnstate Arnhem. Met tips over goede voeding, beweging, ontspanning en slaap, maar ook fruitwater en appels. Daarnaast konden patiënten en bezoekers hier laagdrempelig het gesprek aangaan over hun gezondheid met één van onze artsen en verpleegkundigen. Maar ook met leefstijlcoaches van sportbedrijf Arnhem.

Lees meer over de pilot

Maria (12) is weer gezond en fit: ‘Ik ben eigenlijk heel trots op mezelf’

Maria (12) is patiënt op de polikliniek voor kinderen met obesitas. In een jaar tijd is ze meer dan 12 kilo afgevallen onder behandeling bij Ines von Rosenstiel. Zij is, naast kinderarts, ook arts integrative medicine. Dat houdt in dat zij samen met de patiënt óók kijkt naar aanvullende zorg die kan helpen bij herstel of om klachten te verminderen. Want niet alleen medicijnen en chirurgische behandelingen spelen een rol bij gezondheid, maar ook de wisselwerking tussen lichaam, geest, emoties en omgeving.

Lees Maria's verhaal

Breng beweging in de dag – beweegrichtlijnen

Regelmatig sporten en bewegen is goed voor je. Maar hoeveel moet je dan bewegen? En welke beweging is goed voor je? De beweegrichtlijnen geven antwoord op deze vragen. Meer informatie vindt u op https://www.beweegrichtlijnen.nl.

Eetwissel: gezonder eten in kleine stapjes

Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Dit soort gewoontes pas je niet 1-2-3 aan. Maak daarom Eetwissels: kleine veranderingen in uw leefstijl. Bij elke wissel zorgt u beter voor uzelf en het milieu. Ga voor meer informatie naar www.voedingscentrum.nl.

Elk lichaam is mooi – animatie kinderobesitas

Donker, blank. Blond of rood haar. Mager of met rondingen. Elk lichaam is mooi. En belangrijk! Om te kunnen doen wat je wil, te sporten, te genieten, te chillen met anderen. Toch is zuinig zijn op jezelf niet altijd simpel. In het ziekenhuis komen veel kinderen en jongeren die kampen met overgewicht. Elke keer weer moeten ze opletten op wat ze eten, wat ze doen. 

Met het expertisecentrum voor kinderobesitas geeft Rijnstate deze patiënten – maar ook hun ouders en anderen in hun omgeving – een steuntje in de rug bij gezond leven. Hoe Rijnstate dat doet? Kijk even mee in deze animatie.

Een geluk bij een ongeluk: 'Ik voel me veel fitter'

Door een ongelukkige val op zijn werk, breekt Mark Eikelkamp (35) zijn scheen- én kuitbeen. Een zeer ernstige breuk, blijkt op de Spoedeisende Hulp van Rijnstate. ‘Zo fijn als beschuit’, vergelijkt traumachirurg Albert Pull ter Gunne de botten van Mark. Een lang traject van meerdere operaties en revalideren volgt. Het advies voor sneller herstel: flink afvallen. En dat lukt hem. Mark weet maar liefst 60 kilo kwijt te raken. “Dit ongeluk heeft me echt wakker geschud.”

Lees hier zijn hele verhaal

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: