Wereldkankerdag 2024: ‘Alleen zijn we sterk, samen zijn we sterker!’Op 4 februari staan we ieder jaar wereldwijd stil bij de impact van kanker. Een mooi moment om de initiatieven van het Oncologisch Centrum in relatie tot preventie en leefstijl te belichten. Een van die initiatieven is de LoveLife Run. Een hardloopevenement waarbij (ex-)kankerpatiënten samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer afleggen.

In oktober 2023 zijn we met een groep van 90 (ex-)patiënten en hun naasten en behandelaars gestart met trainen om mee te doen aan de LoveLife Run. Voor deze (ex-)patiënten was het enorm waardevol om zich weer fitter te voelen en samen met lotgenoten te kunnen trainen. We hebben daarom besloten dit structureel aan te willen bieden voor de patiënten van het Oncologisch centrum. We doen dit met een nazorgtraject. Patiënten trainen samen met lotgenoten in de buitenlucht en werken tegelijkertijd aan hun conditie, cognitie en ontspanning.

Professionele begeleiding

Samen met Sportbedrijf Arnhem, Recovery Run en Atletiekvereniging Ciko’66 hebben we een groep opgezet voor patiënten met kanker. Iedereen kan zo onder begeleiding door speciale trainers op zijn of haar eigen niveau weer in beweging komen.

Mirella Elbersen, teammanager van het Oncologisch centrum rende samen met haar schoonzus de LoveLife Run. ‘Het was heel fijn om zo iets te kunnen betekenen voor mijn naaste. Je kunt het gevoel van onmacht omzetten in actie. Samen de strijd aangaan', zegt ze zelf. Ook haar schoonzus is positief over de steun van haar naaste: ‘In mijn eentje had ik de LoveLife Run nooit kunnen lopen. Samen trainen en lopen gaf een enorme stimulans. Alleen zijn we sterk, maar samen zijn we sterker!’

Eigen bijdrage en sponsoring

De eigen bijdrage om wekelijks te trainen met deze groep is 240 euro per jaar. Voor patiënten die deze eigen bijdrage minder goed of niet kunnen betalen hebben we sponsoring aangevraagd bij de Roparun. De eerste training start op 25 februari 2024. Aanmelden kan via het Gezondheidsplein of via uw behandelaar binnen het Oncologisch centrum.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: