Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Met HealthChain zoekt Rijnstate ook over de landsgrenzen naar oplossingen voor uitdagingen in de zorgOm de zorg ook in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden, implementeren we dagelijks innovaties en nieuwe digitale toepassingen. Dit vindt al op grote schaal plaats, maar de behoefte aan verdere opschaling is groot. Hierbij is samenwerking en kennisdelen van cruciaal belang. In Rijnstate, in Nederland, in heel Europa. Om die reden is Rijnstate partner in verschillende (internationale) samenwerkingsverbanden. HealthChain is zo’n samenwerkingsverband.

HealthChain is een Europees project dat als doel heeft het versnellen van adoptie en implementatie van innovatie in de zorg. Oost-Nederland is een van de vijf Europese regio's binnen dit project. Rijnstate werkt hierin nauw samen met Philips, BeterDichtbij en OostNL en levert hierbij input voor de zogenaamde ‘challenges’: uitdagingen in de zorg die vragen om een oplossing.

Loes Habermehl, projectleider Innovatie en Zorgtransformatie in Rijnstate: “Het doel van Rijnstate is om versneld stappen te zetten om de zorg in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden. Daarvoor willen we thuismonitoring opschalen, zelfmanagement van patiënten bevorderen en de samenwerking met zorgpartners in de regio verbeteren. Dit zijn belangrijke onderwerpen waar we binnen Rijnstate aandacht voor hebben. HealthChain kan daarin bijdragen door challenges binnen deze onderwerpen, in co-creatie met bedrijven en andere zorgpartners, aan te pakken.”

Meer weten over het project? Ga dan naar de HealthChain-website.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: