Het Virtueel Zorgcentrum wint De Maas Implementatieprijs 2023Het Virtueel Zorgcentrum heeft de "de Maas implementatieprijs" van het RadboudUMC & HAN gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor vernieuwing in de praktijk georganiseerd door een verpleegkundige. Verpleegkundigen Jennifer Overeem en Marloes van Kouwen namen de prijs in ontvangst tijdens het jaarlijkse congres ‘Hoe innoveer en transformeer jij als verpleegkundige?’ 

De jury noemde het werk van het Virtueel Zorgcentrum overstijgend en vernieuwend. Ook vonden zij het team een inspiratie voor verpleegkundig leiderschap.

Marloes en Jennifer: “We zijn ontzettend blij dat wij deze prijs hebben ontvangen voor de zorg die wij dagelijks uitvoeren, optimaliseren en ons met hart en ziel voor inzetten. We zijn trots dat de input van ons verpleegkundig leiderschap leidt tot een vernieuwde en veilige vorm van zorg. Met het Virtueel Zorgcentrum kunnen we patiënten van zorg op maat voorzien.”

Het Virtueel Zorgcentrum

Rijnstate is een van de eerste ziekenhuizen waarbij het Virtueel Zorgcentrum een centrale plek binnen de organisatie heeft. Vanuit deze afdeling zorgen gespecialiseerde verpleegkundigen voor patiënten thuis. Dit doen zij met behulp van verschillende innovaties. Bijvoorbeeld met een digitale pleister, apps en vragenlijsten die de patiënten invullen. Zo monitoren zij dagelijks de bloeddruk, hartslag en ademhaling. Ook is er minimaal een keer per dag telefonisch contact.


Virtueel Zorgcentrum 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: