Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

280.000 euro subsidie toegekend voor gezamenlijk vaccinatie-onderzoek vanuit Rijnstate en Radboudumc



Dr. Robert-Jan Hassing en Dr. Quirijn de Mast, internist-infectioloog bij respectievelijk Rijnstate en Radboudumc, hebben donderdag 25 april een subsidie van 280.000 euro toegekend gekregen vanuit het gezamenlijke promotiefonds van Rijnstate en het Radboudumc. Met dat geld starten ze een onderzoeksproject naar vaccinaties voor mensen met een verminderde weerstand.

”Heel leuk dat we met dit promotietraject onze Rijnstate-expertise op het gebied van infectieziekten en immuniteit kunnen gaan bundelen met een fantastische onderzoeksgroep uit het Radboudumc”, reageert Robert-Jan Hassing verrast.

Effectiviteit van vaccins

Het aantal mensen met een verminderde weerstand is sterk gestegen, doordat ook het gebruik van middelen met een effect op het immuunsysteem sterk gestegen is. Mensen met een verminderde weerstand lopen daardoor extra risico op het krijgen van infecties. “Ons project pakt de uitdaging aan door het strategische gebruik van zogenaamde 'getrainde immuniteit-inducerende' vaccins voor te stellen om de effectiviteit van andere vaccins te verbeteren”, aldus de onderzoekers.

Dr. Robert-Jan Hassing

Gezamenlijke ambitie

Het Promotiefonds is een initiatief van het Radboudumc Academisch Medisch Netwerk om de banden tussen het Radboudumc en Rijnstate te versterken. Ook het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Sint Maartens Kliniek zijn hierbij aangesloten. De ziekenhuizen hebben een regionale gezamenlijke ambitie op het gebied van onderzoek: Innovatie en persoonsgerichte netwerkzorg.

Junior onderzoekers

Om deze ambitie te verwezenlijken investeren de ziekenhuizen in onderzoeksprojecten, waarbij onderzoekers van Rijnstate, CWZ, JBZ en SMK samenwerken met onderzoekers van Radboudumc. Na het succes van de vorige jaren zijn er opnieuw vier Junior Onderzoekers plaatsen toegekend, ieder voor een periode van vier jaar.

Lees verder

Nieuwsgierig naar de onderzoeksopzet van Robert-Jan, en naar de andere prijswinnaars? Lees dan hier het hele nieuwsbericht.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: