Contact
Vrouw thuis achter laptop

Veilig mailen met Rijnstate

Rijnstate gaat zorgvuldig om met de gegevens van patiënten. Voor de digitale communicatie met patiënten gebruiken we zoveel mogelijk ons beveiligde patiëntenportaal Mijn Rijnstate. Als communicatie via een e-consult in Mijn Rijnstate niet mogelijk is, doen we dit via e-mail. Standaard e-mail voldoet bij het uitwisselen van vertrouwelijke informatie niet aan wettelijke veiligheidseisen. Daarom maken we gebruik van een veilig mailsysteem: ZorgMail Secure e-mail. Met dit systeem wordt e-mail veilig en versleuteld verzonden.

Mail van ZorgMail Secure e-mail in uw mailbox

Als wij u een e-mail sturen met vertrouwelijke informatie, zoals patiëntgegevens of persoonlijke informatie, ontvangt u in uw mailbox een e-mail waarin staat dat er op een beveiligde locatie een bericht voor u klaarstaat. Deze beveiligde locatie heet ZorgMail Viewer. In de e-mail kunt u zien van wie het bericht afkomstig is. Met een speciale toegangscode kunt u het bericht in de ZorgMail Viewer openen. Hier kunt u uw beveiligde e-mail lezen, opslaan, doorsturen en veilig beantwoorden. Wees u er van bewust dat rechtstreeks mailen naar een e-mailadres van Rijnstate over het algemeen niet veilig is.

Hoe werkt het?

Stap 1: U heeft een e-mail ontvangen

U krijgt in uw eigen mailbox een melding van Rijnstate dat er een bericht voor u klaarstaat op een beveiligde locatie.

Stap 2: Toegangscode invoeren

Klik in de e-mail op de groene knop ‘bericht lezen’ om naar de ZorgMail Viewer te gaan. Hier wordt u gevraagd om een toegangscode in te voeren. Als u op de knop ‘stuur toegangscode’ klikt, krijgt u de code via sms of een tweede e-mail toegestuurd. Deze toegangscode voert u in. De code is 15 minuten geldig. Als u het bericht op een later moment nogmaals wilt lezen, wordt er opnieuw een eenmalige toegangscode verzonden.

Logo veilig mailen

Stap 3: E-mail lezen en beantwoorden

U kunt het e-mailbericht nu lezen, opslaan, doorsturen en veilig beantwoorden in de ZorgMail Viewer.

Tip: ook op uw mobiele telefoon of tablet te gebruiken

Om de e-mail op uw mobiele telefoon of tablet te bekijken in de beveiligde omgeving, hoeft u geen aparte app te downloaden. Nadat u in de e-mail op ‘bericht lezen’ heeft geklikt, opent de ZorgMail Viewer in de browser van uw mobiele telefoon of tablet. 

Download de uitgebreide handleiding

Vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van ZorgMail Secure e-mail? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 088 - 005 7900 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of per e-mail: online@rijnstate.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: