Contact
Vrouw thuis achter laptop
Laatste informatie over het coronavirus

Veilig mailen met Rijnstate

Rijnstate gaat zorgvuldig om met de gegevens van patiënten. Voor de digitale communicatie met patiënten gebruiken we zoveel mogelijk ons beveiligde patiëntenportaal Mijn Rijnstate. Als communicatie via een e-consult in Mijn Rijnstate niet mogelijk is, doen we dit via e-mail. Standaard e-mail voldoet bij het uitwisselen van vertrouwelijke informatie niet aan wettelijke veiligheidseisen. Daarom maken we gebruik van een veilig mailsysteem: Zorg Messenger van KPN. Met dit systeem wordt e-mail veilig en versleuteld verzonden.

Mail van KPN Zorg Messenger in uw mailbox

Als wij u een e-mail sturen met vertrouwelijke informatie, zoals patiëntgegevens of persoonlijke informatie, ontvangt u in uw mailbox een e-mail waarin staat dat er op een beveiligde locatie (KPN Zorg Messenger) een bericht voor u klaarstaat. Door in te loggen met een zelf gekozen wachtwoord, kunt uw beveiligde e-mail lezen. U kunt ook veilig reageren op deze e-mail door te antwoorden via KPN Zorg Messenger. Wees u er van bewust dat rechtstreeks mailen naar een e-mailadres van Rijnstate over het algemeen niet veilig is.

Hoe werkt het?

Stap 1: U heeft een e-mail ontvangen

U krijgt in uw eigen mailbox een melding van Rijnstate dat er een bericht voor u klaar staat op een beveiligde locatie.

Stap 2: Wachtwoord opgeven

Klik op de link om naar KPN Zorg Messenger te gaan. Hier wordt u gevraagd een wachtwoord aan te maken. Bewaar dit wachtwoord goed, want een volgende keer logt u hier weer mee in.

Logo veilig mailen

Stap 3: Inloggen

Meldt u aan in KPN Zorg Messenger met uw gebruikersnaam (dit is uw e-mailadres) en wachtwoord en klik op ‘Inloggen’.

Stap 4: E-mail lezen en beantwoorden

U kunt het e-mailbericht nu lezen en beantwoorden in KPN Zorg Messenger.

Tip: download de app

U kunt ook gebruik maken van de app Zorg Messenger op uw mobiele telefoon om e-mail van Rijnstate te lezen en beantwoorden. Installeer de app Zorg Messenger van KPN via de App Store en log in met uw gegevens.

Download de uitgebreide handleiding

Vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van KPN Zorg Messenger? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 088 - 005 7900 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of door een e-mail te sturen naar online@rijnstate.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: