Afspraak en opname
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Wachttijden

Tussen het moment dat u zich aanmeldt bij een polikliniek en het moment dat u terecht kunt, zit een bepaalde periode: de 'wachttijd polikliniek'. Daarna geldt voor behandeling of diagnostisch onderzoek opnieuw een wachttijd.

De wachttijd hangt af van uw klachten, de behandeling en de drukte in het ziekenhuis. Uiteraard gelden voor spoedeisende klachten geen wachttijden. De wachttijden voor een afspraak op de polikliniek, behandeling en diagnostiek vindt u in onderstaande overzichten. Dit zijn de wachttijden voor alle locaties van Rijnstate. Het kan zijn dat de wachttijden per locatie of per arts verschillen.

Kies hieronder welke wachttijden u wilt bekijken.

Verwijzing nodig

Voor een afspraak in het ziekenhuis heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Deze verwijzing maakt uw huisarts meestal in het digitale systeem ZorgDomein. In ZorgDomein staan de meest actuele wachttijden per specialisme. U kunt hiernaar vragen bij uw huisarts.

Treeknormen

Zorgaanbieders en verzekeraars hebben al in 2000 afgesproken wat redelijke wachttijden zijn in de zorg. Deze redelijke wachttijden noemen we 'treeknormen'. Dit is de maximaal aanvaardbare wachttijd. Voor ziekenhuiszorg geldt het volgende:

  • toegangstijd voor polikliniek (eerste gesprek met zorgaanbieder) - 28 dagen
  • wachttijd voor diagnostiek en indicatiestelling - 28 dagen
  • wachttijd tussen indicatie en feitelijke behandeling (dagopname) - 42 dagen
  • wachttijd tussen indicatie en feitelijke behandeling (kliniek) - 49 dagen

Als u langer moet wachten dan de gestelde treeknormen, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor zorgbemiddeling. Uw verzekeraar heeft de plicht u te bemiddelen naar een andere aanbieder waar u mogelijk wel op tijd terecht kunt.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: