Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate heeft een Kinderadviesraad

Met trots stellen wij voor: dit is onze Kinderadviesraad! Gistermiddag zijn de kinderen officieel geïnaugureerd als lid van de Kinderadviesraad. Meteen werd al de vraag bij de kinderen neergelegd of zij mee willen denken bij de invulling van het speelterras dat bij de nieuwe afdeling en dagbehandeling Kinderen Jongeren wordt gerealiseerd.

Lees meer

Medewerkers met milde klachten mogen werken met mond-neusmasker tot uitslag coronatest bekend is

Als het vanwege onze personele capaciteit nodig is, kan het zijn dat onze medewerkers met milde verkoudheidsklachten werken met een mond-neusmasker totdat de uitslag van de coronatest bekend is. We begrijpen dat de berichtgeving in de pers hierover kan leiden tot onrust. Dit is niet nodig; u bent veilig in ons ziekenhuis.

Lees meer

Rijnstate neemt deel aan grote landelijke studie naar effect BCG-vaccin tegen gevolgen COVID-19 bij kwetsbare ouderen

In Nederland start deze week een grote studie in 22 ziekenhuizen, waaronder alle universitaire én enkele topklinische ziekenhuizen. De studie gaat onderzoeken of het vaccin tegen tuberculose (het BCG-vaccin) bescherming biedt tegen de gevolgen van een infectie met het coronavirus bij kwetsbare ouderen. Rijnstate is één van de deelnemende ziekenhuizen aan de studie, die wordt gecoördineerd door UMC Utrecht.

Lees meer

Darmkanker: fit voor de operatie bij Rijnstate

Op 1 september 2020 is in Rijnstate een trainingsprogramma gestart waarbij patiënten met darmkanker zich in het ziekenhuis actief voorbereiden op hun darmoperatie. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat fitte patiënten minder complicaties hebben tijdens en na de operatie en sneller herstellen. Rijnstate wil dit programma ‘Prehabilitatie voor patiënten met darmkanker’ in de toekomst ook inzetten op andere plekken in het ziekenhuis.

Lees meer

Rijnstate start digitale samenwerking met Onze Huisartsen

Vanaf september start een nieuwe samenwerking tussen de huisartsen in de regio Arnhem en Rijnstate. Voortaan vinden er digitale consulten plaats tussen de medisch specialisten van Rijnstate en de huisartsen. Het gaat hierbij om de specialismen cardiologie, dermatologie, geriatrie, interne geneeskunde en orthopedie.

Lees meer

Rijnstate kiest het consortium Berghege Heerkens Unica voor bouw nieuwe ziekenhuisvoorziening in Elst

Rijnstate en het consortium Berghege Heerkens Unica gaan samenwerken om de bouw van de nieuwe ziekenhuisvoorziening in Elst te realiseren. De partijen hebben daartoe een bouwteamovereenkomst opgesteld. De verwachting is dat de nieuwbouw in het voorjaar van 2021 kan starten.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: