Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Rijnstate is extra alert op aanwezigheid van scabiës

Het aantal mensen dat schurft heeft, is de laatste maanden gestegen. Op dit moment is sprake van een landelijke uitbraak. Ook in Rijnstate zijn we op besmettingen gestuit. We hebben extra maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan. 

Lees meer
Voorgevel gebouw Rijnstate Arnhem

Rijnstate voorloper in onderzoek naar jongeren met diabetes

Zo min mogelijk met je diabetes bezig zijn, dat is de droom van iedereen met diabetes. Deze droom komt voor jongeren tot 12 jaar mogelijk uit. Twintig jongeren met type 1 diabetes zullen in december en januari 3 weken lang de bi-hormonale Inreda® AP® gebruiken. Het gaat hierbij om een onderzoek naar een andere behandeling van diabetes onder jongeren. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van de kwaliteit van leven en de glucoseregulatie van jongeren.

Lees meer
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Rijnstate in top 10 ZorgkaartNederland

Rijnstate staat in de ZorgkaartNederland top 10 van best gewaardeerde ziekenhuizen van 2022. Een resultaat waar we heel trots op zijn.

Lees meer

Ontspanning voor de behandeling met Virtual Reality

Het Pijncentrum van Rijnstate start met Virtual Reality (VR) therapie voor de behandeling. Soms zien patiënten erg op tegen een behandeling vanwege de pijn die ze verwachten te voelen. Een VR-bril kan dan voor afleiding zorgen. Hierdoor ervaren zij minder angst en pijn.

Lees meer

Oprichting regionaal oncologisch netwerk Oost-Nederland

Patiënten met kanker krijgen in Oost-Nederland de beste oncologische zorg, ongeacht in welk ziekenhuis ze hun zorgtraject zijn gestart. Dat is de inzet van de samenwerking van acht ziekenhuizen en de Radiotherapiegroep in deze regio. Zij ondertekenden op 24 november 2022 een samenwerkingsovereenkomst waarin deze mooie ambitie is vastgelegd.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Uw zorgverzekering in 2023: stand van zaken contracten met zorgverzekeraars

Uw zorgverzekeraar moet u uiterlijk in november informeren over de premies, de polissen en welke zorgaanbieders wel of niet gecontracteerd zijn voor 2023. Voor u is het belangrijk om te weten of wij een contract hebben met de zorgverzekeraar van uw keuze. Zo weet u zeker of u ook in 2023 zoveel mogelijk in uw vertrouwde ziekenhuis terecht kunt.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: