1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Koffertje met pop, ziekenhuisspullen en boekje

Extra aandacht voor vroeggeboorte op Wereldprematurendag

Op zondag 17 november is het Wereld Prematuren Dag. Op deze dag willen de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen (SOCK) vroeggeboorte onder de aandacht brengen om couveuseouders een hart onder de riem te steken en bekendheid over vroeggeboorte te vergroten.  Wereldwijd worden bekende gebouwen paars verlicht op deze dag, de kleur van Wereld Prematuren Dag. Ook in Rijnstate staan we 17 november stil bij vroeggeboorte en de gevolgen hiervan.

Lees meer

Rijnstate vraagt extra aandacht voor kindermishandeling

Jaarlijks is er bij 118.000 kinderen tussen de 0 en 17 jaar sprake van kindermishandeling. Rijnstate vraagt daarom tijdens de Week tegen Kindermishandeling van 18 tot en met 22 november extra aandacht voor het onderwerp kindermishandeling.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Aantal afdelingen Rijnstate doet mee aan landelijke actiedag ziekenhuizen

De vakbonden hebben medewerkers van ziekenhuizen opgeroepen om op woensdag 20 november 2019 actie te gaan voeren door zondagsdiensten te draaien. Ook een aantal afdelingen van Rijnstate doet mee aan deze actie. Tijdens een zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld. Patiënten die op woensdag 20 november een afspraak hebben op een afdeling die meedoet aan de actie, worden vanaf woensdag 13 november telefonisch geïnformeerd.

Lees meer

Goed eten in strijd tegen obesitas

Obesitas beter behandelen. Dat is de missie van buitengewoon hoogleraar Eric Hazebroek. Op donderdag 14 november houdt hij zijn inaugurele rede bij Wageningen University & Research.

Lees meer
Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Rijnstate plaats 13 topklinische ziekenhuizen in AD Ziekenhuis Top 100

Vandaag publiceert het Algemeen Dagblad haar jaarlijkse onderzoek naar de  top 100 ziekenhuizen. Het AD maakt onderscheid in streekziekenhuizen,  topklinische en academische ziekenhuizen. Bij de topklinische ziekenhuizen staat Rijnstate op plek 13. 

Lees meer
Longarts en longverpleegkundige naast banner Rijnstate wordt 100% rookvrij

Rijnstate vanaf 1 januari 2020 helemaal rookvrij

Vanaf 1 januari 2020 is Rijnstate helemaal rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het hele ziekenhuisterrein. Dit geldt op alle locaties voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee dragen we bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie.

Lees meer