1. Nieuwsoverzicht
Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Poliapotheek Rijnstate tijdelijk gesloten

In verband met de verbouwing, is de Rijnstate Poliapotheek de komende weken gesloten voor het afhalen van recepten. U kunt uw medicatie ophalen bij uw eigen apotheek.

Lees meer

Rijnstate start proef: vroeg in gesprek met COPD-patiënten over toekomst

Patiënten met een levensbeperkende ziekte (zoals kanker, COPD, hartfalen of dementie) hebben vaak verwarrende emoties en zorgen over de toekomst. Voor hen en hun naasten is het belangrijk om al in een vroeg stadium wensen en verwachtingen voor de toekomst te bespreken. Rijnstate is daarom gestart met een proef ‘toekomstige zorgplanning’ voor in eerste instantie patiënten met COPD. Dit doen we samen met Onze Huisartsen en een aantal andere zorginstanties in de regio Arnhem. 

Lees meer
Parkeergarage Rijnstate Arnhem

Werkzaamheden parkeergarage P1 Rijnstate Arnhem

Dek 3 en dek 4 van de parkeergarage (P1) bij Rijnstate Arnhem  worden gerenoveerd. Tijdens deze werkzaamheden is er altijd een deel van de parkeergarage waar niet geparkeerd kan worden. Door de werkzaamheden is er maar één inrit/uitrit beschikbaar naar de parkeergarage.

Lees meer

Diagnose van endometriose laat op zich wachten: gebrek aan kennis is belangrijke factor

In Nederland duurt het gemiddeld 7,4 jaar voordat de diagnose endometriose wordt gesteld. Dat is een van de conclusies uit het proefschrift ‘Diagnostic delay of Endometriosis’ van Moniek van der Zanden, waarop zij donderdag 26 september promoveert. Het onderzoek is geïnitieerd door Rijnstate, en werd uitgevoerd in samenwerking met Radboudumc. De promotor van Van der Zanden is Didi Braat. Co-promotor is Annemiek Nap, gynaecoloog bij Rijnstate.

Lees meer

Rijnstate en Papendal verbeteren kwaliteit van leven met sportgeneeskunde

Rijnstate en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) hebben onlangs getekend voor een uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst. De afdeling Orthopedie werkt al jaren nauw samen met SMCP om snel toegankelijke zorg te bieden aan sporters. De insteek van deze vernieuwde samenwerking is om sportgeneeskunde ook in te zetten om de conditie van patiënten die chronisch ziek zijn of een operatie moeten ondergaan te verbeteren.

Lees meer
Tabletten in strips

Rijnstate gaat recepten digitaal verzenden

Vanaf 1 oktober stapt Rijnstate samen met 43 apotheken in de regio over op het e-recept. Artsen en andere voorschrijvers versturen de recepten digitaal en geven geen papieren recept meer mee aan patiënten. Deze maand tekenen we hiervoor een convenant met de Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem.

Lees meer