Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.
Brug in het Atrium van Arnhem

Wisseling in voorzitterschap Raad van Toezicht

Yvonne Koppelman treedt terug als voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijnstate en gaat verder als vicevoorzitter van de RvT. De reden hiervoor is dat zij een nieuwe baan heeft als bestuurder bij het Amsterdam UMC.

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Epilepsie: Rijnstate-wetenschapper promoveert op onderzoek naar 'de fase na de aanval'

Op vrijdag 16 februari promoveerde Julia Pottkämper, neurowetenschapper in Rijnstate, op haar proefschrift over de gevolgen van epileptische aanvallen. In haar onderzoek richtte Pottkämper zich op de fase na een epileptische aanval, ook wel de 'postictale fase' genoemd. Ze bestudeerde de klachten en symptomen die mensen in deze fase ervaren, en hoe deze symptomen mogelijk verminderd kunnen worden.

Lees meer

In februari overlast door sloopwerkzaamheden

Voordat iets opgebouwd kan worden, moet het soms eerst worden afgebroken. Dat geldt ook voor de hoofdingang van Rijnstate Arnhem. Deze weken zijn er sloopwerkzaamheden. De bekende gele palen worden weggehaald, de gevel wordt opengebroken en de stoep en vloer worden eruit gedrild.

Lees meer

Hoe is het nu met het Gezondheidsplein?

Februari is Gezond en Fit-maand in Arnhem. Een mooie gelegenheid voor een update over het Gezondheidsplein dat in december 2022 feestelijk werd geopend. Op deze plek kunnen patiënten en bezoekers over hun gezondheid praten met artsen, verpleegkundigen en leefstijlcoaches van Sportbedrijf Arnhem.

Lees meer

Wereldkankerdag 2024: ‘Alleen zijn we sterk, samen zijn we sterker!’

Op 4 februari staan we ieder jaar wereldwijd stil bij de impact van kanker. Een mooi moment om de initiatieven van het Oncologisch Centrum in relatie tot preventie en leefstijl te belichten. Een van die initiatieven is de LoveLife Run. Een hardloopevenement waarbij (ex-)kankerpatiënten samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer afleggen.

Lees meer
twee dames joggen

Rijnstate doet mee aan de Gezond & Fit-maand Arnhem

Lekker in uw vel zitten, zowel in uw lijf als in uw hoofd. Dat wil iedereen wel. Het gaat vaak vanzelf als u regelmatig beweegt, gezond eet, niet rookt en genoeg rust. Maar hoe zet u die eerste stap? Februari is in Arnhem Gezond en Fit-maand; een jaarlijks terugkerende campagne met extra aandacht voor een gezonde leefstijl. Ook Rijnstate doet mee aan de Gezond en Fit-maand met diverse activiteiten.  

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: