Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Wijziging in Raad van Toezicht Rijnstate

Per 1 september aanstaande is de heer prof. dr. Jaap F. Hamming, hoofd afdeling Vaatchirurgie van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum), benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Rijnstate. De heer Hamming heeft aangegeven dat zijn belangstelling zich richt op de professionele ontwikkeling van zorgverleners en de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Lees meer
Medewerker achter computer in Virtueel Zorgcentrum

Rijnstate start Virtueel Zorgcentrum, versneld door coronavirus

Eind juni start Rijnstate met een Virtueel Zorgcentrum in Arnhem. Vanuit dit centrale centrum kan Rijnstate op elk moment van de dag via een dashboard de capaciteit van het ziekenhuis monitoren en direct handelen als dat nodig is. De digitale ontwikkelingen tijdens de coronacrisis maken het mogelijk dat het Virtueel Zorgcentrum versneld start. We zetten hiermee een logische volgende stap op weg naar het ziekenhuis van de toekomst. 

Lees meer

Rijnstate en OLV Ziekenhuis starten samenwerking rond kwaliteitslabel voor robotchirurgie

Vandaag tekenen Rijnstate en OLV Ziekenhuis in Aalst de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van een kwaliteitslabel voor robotchirurgie op basis van Value Based Healthcare principes. In eerste instantie gaat het over robot-geassisteerde urologische ingrepen, voornamelijk prostaatoperaties. De eerste resultaten zijn in 2021 beschikbaar. In een volgende fase kunnen ook robot-geassisteerde ingrepen in andere medische disciplines worden meegenomen.

Lees meer
Tekening moeder met kind

Rijnstate opent nieuw Centrum voor Vrouw en Kind

Deze week nemen we het eerste deel van het prachtige nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind in gebruik. Rijnstate brengt in dit centrum een groot deel van de zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren baby’s, kinderen en jongeren samen. In het Centrum voor Vrouw en Kind bieden wij hoogwaardige specialistische zorg voor vrouw, kind en jongeren in een prettige omgeving.

Lees meer
Verkeersbord werkzaamheden aan de weg

Werkzaamheden aan Cattepoelseweg in Arnhem

Van maandag 22 juni tot en met vrijdag 17 juli 2020 vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het asfalt op de Cattepoelseweg in Arnhem.

Lees meer

Berichten in de media over het bevolkingsonderzoek borstkanker

De afgelopen drie maanden heeft het bevolkingsonderzoek borstkanker stilgelegen door de coronacrisis. Begin deze week verschenen er in de media berichten dat dit mogelijk tot 500 extra borstkankerdoden zal leiden. Deze cijfers zorgen voor onnodige paniek. Veel borstkankertumoren groeien zo langzaam dat het voor die patiënten uiteindelijk geen gevolgen heeft om langer te wachten. Patiënten met borstklachten of een knobbeltje in de borst konden tijdens de coronacrisis ook gewoon terecht bij Rijnstate. De borstkankerzorg is al die tijd doorgegaan.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: