Over Rijnstate

Welkom bij Rijnstate Elst

Rijnstate bouwt in Elst aan het ziekenhuis van de toekomst. In 2023 openen we de deuren van een gloednieuw pand met slimme techniek voor de beste zorg in onze regio. U kunt er terecht voor planbare zorg, zonder opname.

Ook bieden we ruimte aan start-ups: jonge bedrijven die met ons meewerken aan innovaties in de zorg. En we zijn het eerste ziekenhuis in Europa dat zijn energie haalt uit waterstof. Duurzaam, innovatief en gezond, dat is Rijnstate Elst. Welkom bij uw ziekenhuis van de toekomst.

Snel naar...

Waarvoor kan ik in Rijnstate Elst terecht?

In Rijnstate Elst verlenen we poliklinische zorg. Dat betekent: zorg die we kunnen plannen, en waarvoor u niet hoeft te worden opgenomen in het ziekenhuis. We voeren er ook diagnostische onderzoeken uit. In Rijnstate Elst kunt u straks terecht voor poliklinische afspraken bij de meeste van onze specialismen.

Bekijk alle specialismen in Rijnstate Elst

We bouwen ook een prikpost, poli-apotheek, afdeling Radiologie en een restaurant voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Wij staan voor duurzaamheid

Ruim 2.300 vierkante meter zonnepanelen. En een energievoorziening die draait op waterstof. Rijnstate Elst staat voor duurzaamheid. Wij geloven dat de zorg verbetert, als wij bijdragen aan een beter klimaat. Daarom maken we ons hard voor de Green Deal Zorg. We zijn trots dat Rijnstate Elst de eerste ziekenhuisvoorziening van Europa is, die energie en warmte haalt uit waterstof. Op termijn is ons ziekenhuis van de toekomst geheel zelfvoorzienend. Wij lopen voorop in zorg voor jou.

Lees meer
Willem-Jan Hanegraaf
Programmadirecteur

Nog betere zorg en innovaties

Wij willen leren en verbeteren. Continu. Omdat we geloven dat onze zorg aan u daardoor verbetert. In Rijnstate Elst creëren we een ‘vloer’ waar verschillende specialismen afwisselend hun spreekuur houden. Zo stimuleren we de samenwerking tussen vakgebieden in samenhang met uitgebreide diagnostiek. Daardoor kunnen we uw behandeling beter en sneller uitvoeren. Nóg beter: met inzet van slimme techniek en robots kunnen we u gerichter helpen.

Lees meer

Zo bouwen we duurzaam aan het ziekenhuis van de toekomst

Op 16 juni 2021 zijn de werkzaamheden gestart voor onze nieuwe ziekenhuisvoorziening, op het terrein naast station Elst. Volgens planning openen we in het eerste kwartaal van 2023 de deuren van het nieuwe pand. De bouw verloopt in fases. Fase 1 is een polikliniek voor dagbehandelingen met (beperkte) avond– en weekendopenstelling. Als daar behoefte aan blijkt, biedt fase 2 de mogelijkheid om uit te breiden, zo nodig met overnachtingsmogelijkheden. Bekijk wat er de afgelopen maanden in Elst is gebeurd en waar we nu staan.

 • 18 augustus 2022

  Bouwvak of niet, in Elst gaan de werkzaamheden door

 • 30 juni 2022

  Bekijk de voortgang van de bouw tussen april en juni 2022

 • 24 juni 2022

  Bekijk de sfeerimpressie van het event voor zakelijke relaties en samenwerkingspartners

 • 18 juni 2022

  1.200 bezoekers tijdens de Dag van de Bouw

 • 12 mei 2022

  Bekijk de aankomst van de waterstoftank

 • 10 mei 2022

  De waterstoftank is aangekomen in Elst

 • 31 maart 2022

  Bekijk de voortgang van de bouw tussen januari en maart 2022

 • 15 maart 2022

  Werkzaamheden aan de gevel

 • 03 maart 2022

  De platen van het dak zijn gelegd

 • 22 februari 2022

  Werkzaamheden aan de tweede etage

 • 20 januari 2022

  Werkzaamheden aan de eerste etage

 • 05 januari 2022

  Werkzaamheden aan de begane grond afgerond

 • 20 december 2021

  Bekijk de voortgang van de bouw tussen september en december 2021

 • 06 december 2021

  Opbouw van de eerste muren

 • 10 november 2021

  Werkzaamheden aan de begane grond

 • 18 september 2021

  Storten van de fundering

 • 01 september 2021

  Bekijk de voortgang van de bouw tussen juli en september 2021

 • 14 juli 2021

  Heiwerkzaamheden begonnen

 • 23 juni 2021

  Start werkzaamheden

Volg de bouw!

Op de bouwplaats in Elst bouwt Bouwbedrijf Berghege (onderdeel van de Berghege Heerkens bouwgroep) sinds juni 2021 veilig en verantwoord aan uw ziekenhuis van de toekomst. Volg het proces op de voet via de timelapse! Of download de speciale BHB-app via Google Play of de Apple Store op uw smartphone om op de hoogte te blijven.

Bekijk de timelapse

Een indruk van het nieuwe ziekenhuis

Voor patiënten en bezoekers

In Rijnstate Elst kunt u terecht voor poliklinische behandelingen. Behandelingen waarvoor u niet hoeft te worden opgenomen in het ziekenhuis. Voor sommige aandoeningen kunt u binnen een dag geholpen zijn. We noemen dat one-stop-shop: in de ochtend de intake en het neurologisch onderzoek, in de middag de bespreking daarvan, waarna u in veel gevallen meteen kunt starten met uw behandeling. 

Informatie voor patiënten en bezoekers

Voor verwijzers

De beste zorg verleen je samen. Daarom hecht Rijnstate grote waarde aan een goede relatie met zorgprofessionals en andere samenwerkingspartners. We vinden een open werkhouding met de eerste en tweede lijn erg belangrijk. Kennis delen om voorop te lopen in zorg, dat is ons motto. 

Informatie voor verwijzers

Voor start-ups

Rijnstate loopt voorop in zorg. Voor patiënten. Voor medewerkers. Voor zorgpartners. Voor onze maatschappij. Wij geloven dat de zorg verbetert, als we onze kennis delen. We laten ons ook graag inspireren door andere koplopers! Ambitieuze start-ups, met ideeën of productontwerpen voor slimme toepassingen in de zorg. Doe mee!

Informatie voor start-ups

Voor de pers

Benieuwd naar de missie en visie van het ziekenhuis van de toekomst? Of naar het verhaal achter de cijfers? Neem contact op met de persvoorlichter van Rijnstate.

Informatie voor de pers
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: