Rijnstate Elst

Samenwerking met een duurzame cateraar

Als Rijnstate Elst in 2023 haar deuren opent, doen we dat samen met een nieuwe cateraar: Vital Food Group. In ons nieuwe ziekenhuis ziet u ze onder de naam Bakker Bart. Vital Food Group is voorloper op het gebied van vitaliteit, gezondheid en duurzaamheid en daarmee dus uitermate geschikt voor ons ziekenhuis van de toekomst. Vital Food Group gaat het complete aanbod van eten en drinken verzorgen in Elst. Van restaurant tot aan koffie- en theemachines en van ontbijt tot tussendoortjes. Daarnaast plaatsen ze losse automaten in de centrale hal en op de eerste en tweede etage van Rijnstate Elst waar patiënten, bezoekers en medewerkers een gezonde snack of een drankje kunnen halen.

FSIN-foodservice award

We presenteren Rijnstate Elst als het ziekenhuis van de toekomst. Daarbij hoort een partner in de catering die ook omkijkt naar de wereld om hen heen. Vital Food Group laat zien dat zij nadenken over duurzaamheid door zaken te doen met boeren uit Nederland. Het vlees dat ze aanbieden is dan ook uitsluitend afkomstig uit ons eigen land en heeft minimaal 1 ster Beter Leven. Ze hebben hiermee de FSIN-foodservice award gewonnen. De winnaar van deze prijs moet zich meerdere malen succesvol hebben bewezen met een onderscheidend en richtinggevend aanbod van eten en drinken.

Duurzaam van transport tot restaurant

De vis die u bij het restaurant kunt kopen is duurzaam gekweekt en groente en fruit komt van Nederlandse bodem. Toch moet al dat voedsel geleverd worden bij Rijnstate Elst. Gaat dat dan wel zo duurzaam? Ook daar heeft Vital Food Group goed over nagedacht. Ze werken samen met logistieke partners die voldoende aan de zogenaamde Lean & Green 3 stars-criteria. Dit is het duurzaamheidslabel voor logistiek in Europa. Zo komt het eten op een duurzame manier op uw bord terecht en is Vital Food Group samen met haar partners op weg naar een logistieke keten zonder uitstoot van CO2.

Verder werkt de nieuwe cateraar met composteerbare verpakkingen voor take away en als u iets eet in het restaurant krijgt u dat geserveerd op een porseleinen bord. Zo hoeven ze niets weg te gooien. Belangrijk om te noemen is ook dat Vital Food Group samenwerkt met de plaatselijke voedselbank en initiatieven zoals Too Good to Go. Bij dat laatste concept kunnen mensen de producten aan het einde van de dag voor een lagere prijs aanschaffen via een app. Zo gaan we samen onnodige verspilling van goede producten tegen.

Ziekenhuis van de toekomst
In 2023 openen we de deuren van een gloednieuw pand waar slimme techniek bijdraagt aan de beste zorg in onze regio. Duurzaam, innovatief en modern. Ontdek Rijnstate Elst
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: