Rijnstate Elst

Innovatie in Rijnstate Elst

Slim en snel verwijzen

Zodra uw huisarts u verwijst naar Rijnstate, vragen wij u direct om een aantal vragenlijsten in te vullen via Mijn Rijnstate. Uw zorgverlener bepaalt welke onderzoeken we al voor de eerste afspraak kunnen doen. Het kan zijn dat we u vragen om bloed te laten prikken of een röntgenfoto te laten maken. Maar we kunnen u ook vragen om voor uw afspraak metingen in te voeren, gewoon vanuit huis. U ontvangt dan een box van Rijnstate@Home met de meetapparatuur en uitleg. Denk bijvoorbeeld aan een bloeddrukmeter en een stappenteller.

Door voorafgaand aan uw afspraak onderzoek en metingen uit te voeren, kan uw zorgverlener sneller een diagnose stellen. De eerste afspraak vindt plaats via een videoconsult of fysiek in het ziekenhuis. De box van Rijnstate@Home bezorgen we bij u thuis.

Eerste Hart Hulp

Op de polikliniek Cardiologie in Rijnstate Elst verschijnt de Eerste Hart Hulp light (EHH light). Hier vangen we patiënten met pijn op de borst op in een poliklinische setting. Met de EHH light kunnen we uw situatie snel beoordelen en kunt u vaak met advies weer terug naar de huisarts in uw eigen vertrouwde omgeving. Hij of zij kan u dan verder behandelen.

Met een CT-scan brengen we in één hartslag alle kransslagaders rondom het hart in beeld. Hierdoor kan het onderzoek zonder veel voorbereiding plaatsvinden. We hebben in Rijnstate Elst ook de mogelijkheid om een echocardiografie te maken. U hoeft hierdoor maar één keer naar het ziekenhuis te komen om uitsluitsel te krijgen.

Multidisciplinaire rugpoli

Om de zorg in onze regio een impuls te geven, werkt Rijnstate Elst straks op een aantal gebieden volgens de patiëntgerichte benadering van Rijnstate Clinics, het label in Rijnstate voor dé kliniek voor planbare zorg. Denk aan poliklinische behandelingen voor patiënten met bijvoorbeeld pijnklachten, die dezelfde dag nog geholpen worden. Neuroloog Esther Verstraete vertelt hoe haar specialisme zich samen met Orthopedie en het Pijncentrum buigt over de inrichting van een multidisciplinaire rugpoli, in de wandelgangen de ‘rugstraat’.

Lees meer over de multidisciplinaire rugpoli

Innovatielab

Rijnstate Elst wordt een innovatief ziekenhuis. In het ziekenhuis van de toekomst maken we gebruik van de nieuwste technologie. In Elst bouwen we ook een Innovatielab. In dit lab vindt doorontwikkeling van technologische innovaties plaats. We doen dit samen met externe partners. Momenteel onderzoeken we de inzet van een slimme bril. Met deze bril kan een expert op afstand meekijken met degene die de bril draagt. Dit betekent dat we extra expertise snel kunnen betrekken bij een onderzoek of behandeling.

Ziekenhuis van de toekomst
In 2023 openen we de deuren van een gloednieuw pand waar slimme techniek bijdraagt aan de beste zorg in onze regio. Duurzaam, innovatief en modern. Ontdek Rijnstate Elst
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: