Praktische informatie
Vrouw zit met tablet op de bank in de huiskamer

Mijn Rijnstate

Als patiënt van Rijnstate heeft u toegang tot Mijn Rijnstate. Op deze beveiligde website kunt u informatie uit uw medisch dossier inzien, uitslagen van onderzoeken bekijken of online een afspraak plannen. U kunt ook een e-consult starten. Dat is een medisch consult per e-mail via een beveiligde internetomgeving.

Toegang tot Mijn Rijnstate en machtigingen

Mijn Rijnstate is beschikbaar voor al onze patiënten. Deze omgeving is alleen toegankelijk voor de patiënt zelf. U kunt wel toegang krijgen tot Mijn Rijnstate van een andere patiënt. Bijvoorbeeld uw kind, een patiënt die u wettelijk vertegenwoordigt, een ouder of iemand anders die u (tijdelijk) bijstaat. Dit gaat met een machtiging. Hiermee kunt u altijd bij het dossier van de patiënt, ook wanneer deze hier zelf niet (meer) toe in staat is. Bijvoorbeeld omdat hij of zij te ziek is, of is overleden. 

In onderstaande video vertellen we u meer over Mijn Rijnstate.

In slechts enkele stappen kunt u gebruikmaken van Mijn Rijnstate. Dit kan vanaf elke plek. De belangrijkste voorwaarde is dat u een computer, een laptop, een tablet of een smartphone met internet heeft. We raden u aan om de meest recente versie van uw browser te gebruiken. Daarnaast heeft u DigiD nodig: een persoonlijke inlogcode voor de overheid en de zorg. Deze bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met DigiD kunt u veilig gebruikmaken van alle functies op de website. Ook heeft u een telefoon nodig (vaste lijn of mobiel), in verband met controle via sms. Dat is een extra beveiligingsstap van DigiD. Als u een smartphone heeft, kunt u ook inloggen met de DigiD-app. 

Direct inloggen in Mijn Rijnstate

Eerste keer inloggen? Houd deze informatie bij de hand

Lees meer over hoe u kunt inloggen.

Op deze pagina's over Mijn Rijnstate staat meer informatie over het gebruik van Mijn Rijnstate en de verschillende onderdelen ervan. Wij adviseren u om deze informatie bij de hand te houden als u voor het eerst gebruikmaakt van Mijn Rijnstate. 

Heeft u vragen of ervaart u problemen met het gebruik van Mijn Rijnstate? Misschien kunnen de antwoorden op de veelgestelde vragen u helpen. Heeft u alsnog vragen? Neem dan contact op met de Helpdesk van Mijn Rijnstate via ons vragenformulier. U kunt ook bellen met de Helpdesk Mijn Rijnstate: 088 - 005 7988. 

Controleer uw 06-nummer en e-mailadres 

Als u optimaal gebruik wilt maken van Mijn Rijnstate, hebben wij uw e-mailadres en uw 06-nummer nodig. Wij kunnen u dan een e-mail of sms-bericht sturen als er een bericht, nieuwe informatie of een nieuwe vragenlijst voor u klaarstaat. We kunnen u dan ook een herinnering sturen voor een afspraak. Controleer op Mijn Rijnstate bij ‘Persoonlijke gegevens’ of wij uw e-mailadres en uw 06-nummer hebben en of deze kloppen.

Let op: soms komen berichten van ons bij in de map Ongewenste e-mail terecht. Houd de map Ongewenste e-mail dus ook in de gaten. 

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Door Mijn Rijnstate hoef ik minder in het ziekenhuis te zijn'

Sinds haar elfde heeft Maree de Randamie (40) uit Arnhem de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van de darmen. Om haar leven zo veel mogelijk te kunnen leven zoals ze wil, is het belangrijk dat ze haar ziekte zo goed mogelijk begrijpt. "Het patiëntenportaal Mijn Rijnstate helpt daarbij en zorgt er ook voor dat ik minder in het ziekenhuis hoef te zijn."

 

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: