Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Rijnstate doet mee aan de Slimme Zorg Estafette 2024Om een bijdrage te kunnen leveren aan ieders gezondheid en welzijn, nu en in de toekomst, moeten we onze zorg slim organiseren, ofwel blijven innoveren. Centraal daarbij staat wat we samen kunnen bereiken. Want innoveren doe je niet alleen. 

We hebben elkaar nodig om innovaties breder op te schalen en de zorg te veranderen. Met slimme zorg bevorderen we gezondheid en preventie van ziekte en leveren we ook een directe bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek. Slimme zorg biedt ook kansen voor professionals om hun werk anders en prettiger in te richten.

Tijdens de Slimme Zorg Estafette (29 januari t/m 2 februari) laten we met trots zien wat we in Rijnstate al doen als het gaat om slimme zorg (innovatie). Met als doel om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen de zorg te veranderen. Niet alleen zien en ervaren hoe collega’s innovatie inzetten, maar ook nieuwe verbindingen aangaan in en buiten ons ziekenhuis. Om zo de ontwikkeling, implementatie en opschaling van innovatie écht verder te brengen in een sneller tempo dan we tot nu toe gewend zijn. 

Innovaties in de spotlights

3D-navigatie bij wervelkolomchirurgie
Bij Rijnstate voeren we complexe rugoperaties uit met ondersteuning van 3D-navigatietechnologie. Een groot voordeel voor patiënten, want hierdoor kunnen we veel nauwkeuriger en sneller schroeven plaatsen. Ook voor artsen is werken met het navigatiesysteem positief, omdat het 3D-beeld ‘live’ de positie van de schroeven en instrumenten toont. Meer weten? Bekijk hier de video over het 3D genavigeerd opereren. 

Rijnstate@home
Sinds 2021 heeft Rijn­sta­te een Vir­tu­eel Zorg­cen­trum. Van­uit de­ze cen­tra­le plek in Rijn­sta­te Arn­hem wor­den pa­ti­ën­ten thuis ge­mo­ni­t­ord. Maar waar­om is het Vir­tu­eel Zorg­cen­trum ont­staan en hoe ziet dit er­uit? Je ziet het in deze vi­deo.

De Nightwatch
Sinds kort monitoren we epileptische patiënten op de afdeling Neurologie ’s nachts met de NightWatch. Deze draadloze armband waarschuwt de verpleegkundige bij een mogelijke aanval. Een hele verbetering van het huidige alarmsysteem, namelijk metalen po-deksels aan het bed. Lees hier het nieuwsbericht over de NightWatch.

Virtual Fracture Care app
Vanaf 1 april 2023 hoeven patiënten met een eenvoudige botbreuk voor nacontrole niet naar Rijnstate te komen. De informatie die zij nodig hebben voor hun herstel is te vinden in een speciale app; de Virtual Fracture Care (VFC) app. Patiënten krijgen hiermee nog steeds zorg op maat en krijgen meer eigen regie op herstel. Zo kan onnodig onderzoek of bezoek aan een ziekenhuis worden voorkomen. Lees hier meer over de VFC app.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: