Rijnstate monitort ’s nachts epileptische patiënten met de NightWatchSinds kort monitoren we epileptische patiënten op de afdeling Neurologie ’s nachts met de NightWatch. Deze draadloze armband waarschuwt de verpleegkundige bij een mogelijke aanval. Een hele verbetering van het huidige alarmsysteem, namelijk metalen po-deksels aan het bed.

De NightWatch is een armband die is ontwikkeld samen met Kempenhaeghe, SEIN, UMC Utrecht, TU/Eindhoven en het Epilepsiefonds. De armband meet de hartslag, ademhaling en beweging. Dankzij dit draadloze systeem worden patiënten met epilepsie ’s nachts gemonitord, zonder dat zij er last van hebben. De armband om de bovenarm geeft de patiënt rust en een stukje zekerheid zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De patiënten zijn blij met deze ontwikkeling: “Het is gewoon tijd voor deze techniek. Er is veiligheid voor de patiënt en het levert informatie op voor het ziekenhuis. Waar wachten we nog op?”

Meer rust

De NightWatch alarmeert bij een mogelijke aanval de verpleegkundigen via het alarmeringssysteem van het ziekenhuis. Esther Verstraete, neuroloog in Rijnstate: “Epileptische aanvallen worden ’s nachts vaak gemist en zorgen terecht voor veel ongerustheid onder patiënten en hun naasten. Ook verpleegkundigen ervaren tijdens de nachtdienst een extra druk om de patiënten in de gaten te houden. De NightWatch waarschuwt niet alleen, maar verzamelt ook alle metingen. Door deze aanvullende data kan de diagnosestelling en behandeling van de patiënt sneller verlopen.”

De NightWatch-armband samen met Oehoe de nachtwaker.

Rijnstate is een van de eerste ziekenhuizen die de NightWatch heeft opgenomen in het zorgproces. In september volgt ook de afdeling Kindergeneeskunde.

Innovatie in Rijnstate

In Rijnstate staan innovatie en zorgtransformatie hoog op de agenda. Dat doen we door de zorg anders en slimmer te organiseren. De inzet van slimme technologieën en innovaties staat hierbij centraal. Zo biedt Rijnstate nu al, waar mogelijk, zorg digitaal en in de thuisomgeving aan. Denk hierbij aan de monitoring van vitale waarden door het Virtueel Zorgcentrum.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: