Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate en Erasmus MC verlengen samenwerking bij neuro-endocriene tumorenRijnstate en het Erasmus MC verlengden begin oktober hun succesvolle samenwerking op het gebied van neuro-endocriene tumoren voor een periode van vijf jaar. Het Erasmus MC is internationaal leidend in nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Door deze samenwerking kunnen patiënten uit de regio met deze zeldzame vorm van kanker voor het overgrote deel van hun behandeling bij Rijnstate terecht. Hier ontvangen ze dezelfde kwaliteit van zorg, dicht bij huis.

Een neuro-endocriene tumor is een zeldzame vorm van kanker. Deze tumoren komen op verschillende manieren tot uiting waardoor de patiënt geen standaard zorgtraject kan doorlopen met betrekking tot diagnostiek of behandeling. De tumoren kunnen in elk orgaan of weefsel ontstaan, maar komen vooral voort uit de hormonale cellen van het maag-darmstelsel, de alvleesklier of de longen.

Korte lijntjes

Het merendeel van de behandeling kan plaatsvinden in Rijnstate. Alle patiënten met deze ziekte worden besproken in een virtueel multidisciplinair overleg met zorgprofessionals van zowel Rijnstate als het Erasmus MC. Voor patiënten die uitzaaiingen hebben geldt dat ze minimaal één keer op consult in het Erasmus MC komen. Emiel Krebbers is daar tevreden over: “Je merkt dat de lijntjes kort zijn. Ik kreeg snel antwoord op mijn vragen, zowel in Arnhem als in Rotterdam.” Hier leest u zijn hele verhaal.

Theo van Voorthuizen, internist-oncoloog bij Rijnstate: “Inmiddels werken we al vier jaar naar grote tevredenheid samen. Voor deze toch al kwetsbare patiënten is het ontzettend fijn dat ze niet steeds heel ver hoeven te reizen. En omdat we alle zorg hebben vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst, een Service Level Agreement (SLA), sluit de zorg van beide ziekenhuizen ook nauwgezet bij elkaar aan als ze wel naar Rotterdam moeten.” Hans Hofland, internist-endocrinoloog bij Erasmus MC: “Dit initiatief wordt positief beoordeeld door de patiënten en op deze manier garanderen wij hoog-kwalitatieve zorg door betrokkenheid van een NET-expertiseteam.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: