Radiologie en Nucleaire Geneeskunde neemt nieuwe PET-CT-scanner in gebruikDe afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde neemt vandaag de nieuwe PET-CT-scanner van Siemens in gebruik. De nieuwe scanner maakt minder geluid, heeft zachte verlichting en kortere scantijden. Goed nieuws dus voor patiënten die vaak een scan nodig hebben voor hun behandelplan.

De nieuwe Biograph Vision 600 PET-CT-scanner maakt beelden van aanzienlijk hogere kwaliteit dan tot nu toe mogelijk was. Bovendien is de scanner veel sneller en heeft hij ook nog eens veel minder straling nodig om de beelden te maken. Met de nieuwe PET-CT-scanner is de apparatuur van de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van Rijnstate weer helemaal up-to-date en klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen. Geen wachtlijsten, korte scantijden en veel minder geluid tijdens het scannen. Ook is er een nieuwe plek gemaakt, waar patiënten zich rustig kunnen omkleden.

V.l.n.r. Medisch nucleair werkers Ruth Bergervoet, Sukanya Leus en Jan-Paul Majoor met de nieuwe Biograph Vision 600 PET-CT-scanner.

Om de nieuwe scanner te kunnen plaatsen, moest de ruimte worden verbouwd. Hierdoor kon Radiologie en Nucleaire Geneeskunde de afgelopen weken maar één scanner gebruiken. Gevolg hiervan was dat de wachttijden soms opliepen. Met het in gebruik nemen van de nieuwe scanner is dit nu verleden tijd.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: