Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Thuisbehandeling nu ook voor patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosaRijnstate heeft de dienstverlening van Rijnstate@home uitgebreid. Met het thuis toedienen van het medicijn Vedolizumab, kunnen nu ook patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa hun medicatie thuis krijgen. Op jaarbasis gaat het om zo’n 200 toedieningen. Op 15 september 2023 heeft de eerste patiënt thuis Vedolizumab gekregen.

Om in aanmerking te komen voor de thuisbehandeling, krijgen de patiënten eerst vier behandelingen met het medicijn in het ziekenhuis. Daaruit blijkt er geen noemenswaardige klachten en/of bijwerkingen optreden. Ook moet het inbrengen van een infuus geen problemen opleveren en dienen patiënten binnen een straal van 25 kilometer van het ziekenhuis te wonen. Als al deze lichten op groen staan, kunnen we starten met de thuistoediening.

Voordelen

Patiënten die behandeld worden met dit medicijn komen normaal gesproken elke zes tot acht weken naar het ziekenhuis. Wanneer thuistoediening mogelijk is, is dat dus niet meer nodig. Patiënten ervaren dit als erg prettig. “Geen reistijd en parkeerkosten en snel je normale dagelijkse activiteiten kunnen oppakken, noemen patiënten als de grootste voordelen”, vertelt Wendy Heida, verpleegkundig specialist MDL.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek

Rijnstate wil patiënten kwalitatief goede zorg aanbieden op de juiste plek: waar de zorg het meest efficiënt is en het best aansluit op hun behoeften. Dus zorg dicht bij huis waar het kan en in het ziekenhuis weg als dat nodig is. Dit doen wij vanuit het landelijke programma ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’. Eén van de drie pijlers binnen dit programma is het verplaatsen van zorg. Met de vergrijzende bevolking en de toegenomen zorgvraag draagt verplaatsen van zorg onder meer bij aan het toegankelijk houden van de zorg. Rijnstate werkt hierin nauw samen met zorgpartners in de regio.

Lees hier meer informatie over De Juiste Zorg op de Juiste Plek in Rijnstate.

Lees hier meer informatie over thuistoediening van het geneesmiddel Vedolizumab.

Behandeling van Crohn en colitis

Rijnstate heeft bijzondere expertise in de behandeling van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Wij behandelen jaarlijks ruim 2.100 patiënten, ook van ver buiten Arnhem. In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum profiteert u van alle mogelijke diagnostische en therapeutische mogelijkheden.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: