Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Borstonderzoek effectiever en comfortabeler door ultramoderne mammografie-apparatuurOm nog nauwkeuriger onderzoek te kunnen doen naar afwijkingen in borstweefsel, beschikt de afdeling Radiologie in Rijnstate vanaf november op alle vestigingen over de nieuwste mammografie-apparatuur. In Elst en Zevenaar zijn ze al in gebruik; in Rijnstate Arnhem zetten we het nieuwe mammografie-apparaat vanaf november in. Dankzij tomografie-mogelijkheden en speciaal ontworpen compressieplaten wordt het borstonderzoeksproces voor veel vrouwen comfortabeler en effectiever, en kan borstkanker mogelijk in een vroeger stadium ontdekt worden.

De twee locaties Zevenaar en Elst hebben al met succes de nieuwste generatie mammografie-apparatuur geïntegreerd die tomografische beeldvorming mogelijk maakt. Deze technologie maakt verschillende kleine afbeeldingen van de borst, zodat we het borstweefsel van meerdere kanten, in 3D, kunnen bekijken. Dat zorgt voor een dieper inzicht in het borstweefsel en maakt het stellen van een nauwkeurigere diagnose makkelijker.

Carla Meeuwis, radioloog, en Jorien Veenstra, laborant

De zorgprofessionals van Rijnstate zijn blij met over deze vooruitgang. "Met deze apparatuur kunnen we in een vroeger stadium een meer gedetailleerd beeld krijgen van afwijkingen, zodat we behandelopties nog beter daarop af kunnen stemmen", aldus Carla Meeuwis, radioloog in Rijnstate.

Lichaamsvriendelijk

Kenden de oude mammografie-apparaten nog hoekige compressieplaten met scherpere randen, de nieuwe zijn met ronde vormen ‘lichaamsvriendelijk’. Dankzij de speciaal ontworpen compressieplaten kan het borstonderzoek voor sommige vrouwen prettiger aanvoelen.

In november worden deze nieuwe mammografie-apparaten ook in Rijnstate Arnhem geïntroduceerd. Dit is een mooie stap voorwaarts voor de borstgezondheidszorg in de regio, aangezien de nieuwe apparatuur in Arnhem ook de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van contrastmiddelen bij bepaalde onderzoeken.

Eendagsdiagnostiek

In de afgelopen jaren is er een nauwe samenwerking tussen de afdelingen Radiologie, Chirurgie, Oncologie en Pathologie binnen Rijnstate ontstaan. Ook op het gebied van borstkanker. Deze multidisciplinaire aanpak garandeert een gestroomlijnd zorgtraject, waarbij expertise wordt gebundeld om patiënten een uitgebreide en geïntegreerde diagnose en behandeling te bieden. Patiënten doorlopen snel en efficiënt de benodigde onderzoeken en krijgen vaak dezelfde dag nog de uitslag. We noemen dat eendagsdiagnostiek. Dit geldt nu voor alle locaties van Rijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: