Specialismen
Patiënt en radiodiagnostisch laborant bij CT-apparaat
Afspraak nodig voor röntgenfoto's en scans

Voor alle onderzoeken is het nodig om een afspraak te maken, dus ook voor een CT-scan of foto's van uw skelet, longen of uw buik. We maken geen foto's en scans op inloop.

Radiologie en nucleaire geneeskunde

Op de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde maken we gebruik van beeldvormende technieken. We doen onderzoek en behandeling met behulp van röntgenstraling (gewone röntgenfoto’s, mammografie, DEXA of CT-scan), geluidsgolven (echografie), magnetische velden (MRI) en radioactieve stoffen (nucleaire geneeskunde).

Wie werken er bij Radiologie en Nucleaire Geneeskunde?

De afdeling Radiologie en de afdeling Nucleaire Geneeskunde vormen samen één werkeenheid. Op de afdelingen werken zestien radiologen en drie nucleair geneeskundigen, twee physician assistants, ongeveer honderd radiologisch laboranten en twaalf medisch nucleair werkers, een aantal radiologisch assistenten en circa 25 administratief medewerkers. Daarnaast zijn er nog de staffunctionarissen en kunt u artsen, laboranten en medisch nucleair werkers tegenkomen die in opleiding zijn of medewerkers die wetenschappelijk onderzoek doen.

Het bekijken van beelden bij Radiologie

Wat doen we om kwaliteit te leveren?

Op de afdelingen wordt gewerkt in zes secties om voor goede kwaliteit van radiologisch onderzoek te zorgen:

  • hoofd-hals
  • borstholte (thorax)
  • buik (abdomen)
  • spieren en skelet
  • borst (mamma)
  • bloedvaten.

We werken nauw samen met onze collega’s van andere specialismen en afdelingen in het ziekenhuis. In multidisciplinair overleg bespreken we wekelijks samen patiënten om zo de kwaliteit van diagnostiek en behandeling te vergroten. De afdelingen laten zich periodiek keuren op kwaliteit door diverse instanties, zoals interne audits en veiligheidsrondes, visitaties van de beroepsverenigingen NVvR, NVNG, NVMBR en het NIAZ.

Wat moet ik weten voor mijn onderzoek of behandeling?

Lees meer over straling en stoffen waarmee we werken of wat u moet doen als u zwanger bent of denkt zwanger te kunnen zijn:

Uitslag van uw onderzoek

De radioloog of de nucleair geneeskundige maakt een verslag van uw onderzoek. Dit verslag wordt binnen 1 tot 3 werkdagen opgestuurd naar uw behandelend huisarts of specialist. U spreekt met uw huisarts of specialist af hoe en wanneer u de uitslag van het onderzoek krijgt.  

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: