Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Ziekenhuis van de toekomst Rijnstate Elst geopend door minister Kuipers van VWSNu is het officieel: na een magische show door illusionist Victor Mids is Rijnstate Elst vanmiddag geopend door minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid. Een feestelijk moment, waarmee we niet alleen ons gebouw in het zonnetje zetten, maar ook onze medewerkers en alle betrokkenen die meegeholpen hebben om in twee jaar tijd een prachtig dagziekenhuis te realiseren.

Rijnstate Elst, het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa, is gebouwd met het gezicht naar de wijk: laagdrempelig voor de omgeving, sterk in lokale zorg. De vestiging had eind 2022 al een reductie van CO2 van 55 procent ten opzichte van 2015 gerealiseerd.

Podcast

Dat lokale en regionale zorg van levensbelang is voor de zorg van de toekomst, stipten onze gasten aan in de talkshows die Rijnstate speciaal had opgetuigd. Onder leiding van Marcel Levi en Hans van Santen vond er aan tafel een stevige dialoog plaats over de vraag: hoe heeft de zorg nog toekomst in de regio, hoe vullen we dat als zorgpartners samen in? Van de tafelgesprekken worden podcast-afleveringen gemaakt, die binnenkort te beluisteren zijn via onze kanalen.

Minister Ernst Kuipers en Raad van Bestuur-voorzitter Wim van Harten

Digitalisering en virtuele zorg

In Elst is de hoofdvestiging voor dermatologie, oogheelkunde, pijnbehandeling en Vitalys gevestigd. Digitalisering en virtuele zorg wordt in de nieuwe zorgpaden geïntegreerd.
De 40 spreek- en onderzoekskamers bieden plek aan 15 tot 20 medische specialismen, die wekelijks op verschillende dagen spreekuur houden in Elst. Patiënten kunnen terecht op de hypermoderne Spoedpolikliniek Pijn op de Borst. Dankzij de nieuwe CT-scanner, die is uitgerust met een speciale hartmodule, kunnen we in één hartslag afwijkingen waarnemen in het hart van patiënten met klachten als pijn op de borst.

Netwerkorganisatie

“Ik kijk terug op een geweldige opening”, zegt Hans Schoo, lid van de Raad van Bestuur van Rijnstate. “Er is in de afgelopen twee jaar zo ongelofelijk hard gewerkt. Met dit geweldige resultaat. Het nieuwe onderkomen is hopelijk een uitnodiging voor veel partners in de samenleving om eens een kijkje te nemen. Ik kijk uit naar die ontwikkeling, het ziekenhuis als netwerkorganisatie.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: