Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate Elst is open!Met een slag op de gong is Rijnstate Elst vanochtend in gebruik genomen. Wim van Harten (voorzitter Raad van Bestuur), Hans Schoo (lid Raad van Bestuur) en Jeroen Rütter (voorzitter CMSR), hieven samen met de aanwezigen het glas. Daarmee is het ziekenhuis van de toekomst officieel een feit. Een mooie dag voor alle patiënten, bezoekers en medewerkers. Rijnstate Elst is het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa dat voor haar energievoorziening een beroep doet op waterstof en zonnepanelen. De officiële opening is op 28 september van dit jaar.

Klokslag 07.45 uur galmde de gong door de hal van het ziekenhuis. Rijnstate Elst is een netwerkorganisatie. “We zijn een smeltkroes van samenwerking, kennisdeling en innovaties in de zorg. Dat kunnen we nooit alleen, dat willen we samendoen. Vanuit de gedachte dat we samen veel sterker zijn om alle uitdagingen het hoofd te bieden, dan alleen. We hebben iedereen hard nodig,” vertelt Hans Schoo, lid Raad van Bestuur van Rijnstate.

De komende week is vooral een feestweek. Er is muziek, entertainment en er zijn feestelijke hapjes. Dagelijks werken er zo’n 350 medewerkers in Rijnstate Elst, inclusief vrijwilligers, die patiënten en bezoekers gastvrij ontvangen.

v.l.n.r. Hans Schoo (lid Raad van Bestuur), Jeroen Rütter (voorzitter CMSR) en Wim van Harten (voorzitter Raad van Bestuur).

Eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa

Rijnstate Elst is duurzaam, het is het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa! Op en om het gebouw liggen 1.354 zonnepanelen die ervoor zorgen dat licht opgevangen wordt en met waterstof als drager uiteindelijk in energie aan het gebouw geleverd kan worden. Het ziekenhuis van de toekomst heeft een vloeroppervlakte van 13.000 m2. Voor de bouw is 520.000 kg bewapening gebruikt en 8.687m3 beton.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: