Rijnstate opent uniek dakterras voor intensivecare-patiëntenWat begon met een droom is inmiddels werkelijkheid: een intensivecare-afdeling (IC) in de buitenlucht, inclusief medische gassen en alle benodigde apparatuur. Een primeur ook, want nergens in Nederland kunnen IC-patiënten naar buiten, ondersteund met alle noodzakelijke voorzieningen. En dat terwijl een paar zonnestralen of een frisse wind al een hele hoop goed kunnen doen.

Vandaag vond de officiële opening van het IC-dakterras plaats, dat mede dankzij vele donateurs van het Rijnstate Vriendenfonds kon worden gerealiseerd. Na een welkomstwoord door Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate, legde Michiel Blans, internist-intensivist in Rijnstate, uit waarom een IC-dakterras voor IC-patiënten zo belangrijk is. Zijn verhaal werd gesteund door een pleidooi van Maarten van Schijndel, psychiater in Rijnstate, die inging op de psychologische impact van een IC-opname. De officiële openingshandeling werd verricht door John Berends, commissaris van de Koning, Provincie Gelderland. 

Op de foto: Wim van Harten (links), John Berends (midden) en de dochters van Rein Verspiek

De opening kreeg een bijzonder accent vanwege een muzikaal optreden door een voormalig IC-patiënt en zijn band. Genodigden mochten tot slot een kijkje nemen op het dakterras.

Reinzicht

Het Rijnstate IC-dakterras kreeg de naam ‘Reinzicht’ en is vernoemd naar Rein Verspiek. Rein was IC-verpleegkundige in Rijnstate en heeft zich jarenlang, samen met Michiel Blans, ingezet voor de nieuwbouw van de Intensive Care en de realisatie van het IC-dakterras. Hij overleed op 7 december 2022.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: