Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Geraline Leusink nieuwe voorzitter Raad van Bestuur RijnstatePer 1 januari 2024 is Prof. dr. Geraline Leusink MBA benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate. Zij is op dit moment lid van de Raad van Bestuur bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Zij volgt Prof. dr. Wim van Harten op, die na ruim 8 jaar afscheid neemt.

Voordat ze lid was van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+, werkte ze in verschillende bestuursfuncties en toezichthoudende functies in de zorg. Daarnaast werkt ze al 8 jaar als hoogleraar Eerstelijns Geneeskunde in het Radboudumc in Nijmegen.

Geraline startte haar carrière als verpleegkundige, studeerde geneeskunde en volgde de huisartsenopleiding in Maastricht waar zij ook promoveerde en vervolgens voltooide zij de MBA-opleiding in Rotterdam.

Een van haar aandachtsgebieden in het MUMC is innovatie en het gebruik van data en kunstmatige intelligentie ter verbetering van de kwaliteit van de zorg.

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van Rijnstate zijn erg verheugd met de komst van Leusink als voorzitter. Yvonne Koppelman, voorzitter van de Raad van Toezicht licht toe: “Geraline heeft met haar ruime ervaring alle facetten van de gezondheidszorg gezien. Met twintig jaar ervaring in de zorgsector zowel in de cure en de care en ruime ervaring als nationale en internationale wetenschapper kan zij een waardevolle bijdrage leveren aan de positionering van Rijnstate in de zo sterk veranderende zorgwereld.”

Geraline Leusink vormt samen met Hans Schoo de Raad van Bestuur van Rijnstate. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: