Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg zet als eerste in Nederland ClosureFast 6F-katheter in voor behandeling spataderen



Een aantal weken geleden mocht de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg in Elst als eerste in Nederland de ClosureFast 6F-katheter inzetten tijdens de behandeling van een patiënt met spataderen. Deze innovatieve techniek heeft als voordeel dat er een kleinere toegang nodig is dan voorheen het geval was en dat deze katheter gemakkelijker bochten in het vat kan passeren. Dit maakt dat de kliniek meer patiënten met spataderen succesvol kan behandelen.

De Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg behandelt alle aandoeningen die als oorzaak een verstoring in de doorbloeding van de aderen hebben. Een multidisciplinair team van vaatchirurgen, dermatologen, internisten en interventieradiologen werkt hier nauw samen. Michel Reijnen, vaatchirurg bij Rijnstate en hoogleraar aan de Universiteit van Twente: “De huisarts kan de patiënt verwijzen naar de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg. Door de zorg om de zorgvraag heen te organiseren, ervaren patiënten dat zij sneller en effectiever geholpen worden. Zo bekijkt een multidisciplinair team samen welke behandeling het beste is voor de patiënt. We maken vervolgens gezamenlijk een behandelplan waarmee de patiënt bij voorkeur weer in de eerstelijn behandeld kan worden.”

Voorop in veneuze zorg

Daarnaast biedt de kliniek de meest vernieuwende behandelingen op het gebied van veneuze zorg. Dit geldt voor de hoog- en de laagcomplexe behandelingen. Michel Reijnen: “Bij Rijnstate doen artsen wetenschappelijk onderzoek met als doel de zorg steeds weer te innoveren en daarmee de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren. Daardoor krijgt de patiënt in onze kliniek ook de meest vernieuwende behandelingen op het gebied van veneuze zorg. De ontwikkeling van de ClosureFast 6F-katheter is hier een mooi voorbeeld van.”

Lees hier meer informatie over de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: