De expertises van Rijnstate
Behandeling van hart- en vaatziekten
Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Over het Rijnstate Vasculair Centrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. In de wandelgangen wordt het ook wel Vaatcentrum genoemd. Internisten, vaatchirurgen, neurologen en cardiologen zijn hier gezamenlijk gevestigd zodat in goed overleg met u de behandeling kan plaatsvinden. Ook interventieradiologen zijn nauw betrokken bij de behandeling.

De specialisten passen innovatieve behandelmethoden toe en hebben de meest moderne apparatuur tot hun beschikking. We behandelen per jaar 7.000 patiënten in het Vasculair Centrum.

Uw behandeling

Meerdere factoren kunnen van invloed zijn bij hart- en vaatziekten. Zo loopt u bijvoorbeeld meer risico op het krijgen van deze ziekten als u diabetes heeft of ernstig overgewicht. Maar ook bijvoorbeeld roken, stress en een hoge bloeddruk vergroten de kans op hart- en vaatziekten. Daarom zijn bij de behandeling binnen het Vasculair Centrum meerdere specialisten betrokken. Bij de behandeling ligt het accent op het verlagen van risicofactoren en het beïnvloeden van uw leefstijl.

STZ-Expertisecentrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) aangemerkt als STZ-Expertisecentrum. Verder heeft de Hart & Vaatgroep in 2018 opnieuw het Vaatkeurmerk toegekend aan Rijnstate. Dit keurmerk geeft aan dat Rijnstate voldoet aan de belangrijkste kwaliteitscriteria voor goede vasculaire zorg.

STZ Topklinisch Zorgregister

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben daarnaast een online overzicht van zeer complexe topklinische zorgfuncties van STZ-ziekenhuizen gelanceerd. Ook van Rijnstate zijn zeven bijzondere functies beoordeeld als topklinisch en opgenomen in dit zorgregister. De behandeling van hart- en vaatziekten is er daar één van.

Rijnstate Vriendenfonds

Voor goede zorg voor patiënten is het belangrijk om medisch-wetenschappelijk onderzoek te doen. Om dit onderzoek mogelijk te maken, kunnen we uw hulp goed gebruiken! Dit kan met een donatie of sponsoring via het Rijnstate Vriendenfonds.

Onze cijfers op een rij

Patiëntervaringen

'MOCA is de meest patiëntvriendelijke behandeling tegen spataderen'
Vaatchirurg Michel Reijnen met patiënte in het vaatlab

Al zes keer eerder was Alie van Aken (82) geopereerd aan spataderen. Maar de laatste behandeling bij Rijnstate was de enige die geen pijn deed. "MOCA (ClariVein) is de meest patiëntvriendelijke behandeling die ik heb meegemaakt." 

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate leidt multicenter onderzoek naar vroegtijdig opsporen atriumfibrilleren

Atriumfibrilleren (hartritmestoornis) bij geriatrische patiënten komt regelmatig voor, zonder dat de patiënt dit weet. Binnen de zogenaamde GERAF-studie (wat staat voor GERiatrisch AtriumFibrilleren) doen cardiologen Martin Hemels en Ron Pisters van Rijnstate, samen met klinisch geriater Diana Taekema van  de afdeling Geriatrie en nog vijf andere ziekenhuizen, hier verder onderzoek naar. Zo zijn, indien nodig, eerder preventieve maatregelen te nemen om bijvoorbeeld een herseninfarct of hartfalen te voorkomen.

Lees meer
Rijnstate opent als eerste ziekenhuis Kliniek voor veneuze zorg ​

Als eerste ziekenhuis in Nederland opent Rijnstate een multidisciplinaire Kliniek voor veneuze zorg waar patiënten terecht kunnen voor alle aandoeningen die als oorzaak een verstoring in de doorbloeding van de aderen hebben. De kliniek is hiermee de eerste in Nederland die het volledige palet van veneuze zorg aanbiedt. Door samenwerking van alle relevante specialisten is een combinatie van behandeltechnieken mogelijk. Dit is een volgende stap in het aanbod van vasculaire zorg als “integrated practice unit”, in termen van Value Based Health Care.

Lees meer
Patiënt in rolstoel met medewerker patiëntenvervoer in de gang
Vergoeding Flash Glucose Monitoring (FGM) in basispakket voor diabetespatiënten

Goed nieuws voor patiënten met diabetes type 1 en type 2 met een intensieve insulinebehandeling. Het Zorginstituut Nederland maakte deze week bekend dat de flash glucose monitoring (FGM) in het basispakket komt voor mensen met diabetes type 1 en 2.

Lees meer
Afspraak maken?
U kunt ons bereiken door te bellen naar 088 - 005 3077
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: