1. Behandeling van hart- en vaatziekten
De expertises van Rijnstate
Behandeling van hart- en vaatziekten
Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Over het Rijnstate Vasculair Centrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. In de wandelgangen wordt het ook wel Vaatcentrum genoemd. Internisten, vaatchirurgen, neurologen en cardiologen zijn hier gezamenlijk gevestigd zodat in goed overleg met u de behandeling kan plaatsvinden. Ook interventieradiologen zijn nauw betrokken bij de behandeling.

De specialisten passen innovatieve behandelmethoden toe en hebben de meest moderne apparatuur tot hun beschikking. We behandelen per jaar 7.000 patiënten in het Vasculair Centrum.

Uw behandeling

Meerdere factoren kunnen van invloed zijn bij hart- en vaatziekten. Zo loopt u bijvoorbeeld meer risico op het krijgen van deze ziekten als u diabetes heeft of ernstig overgewicht. Maar ook bijvoorbeeld roken, stress en een hoge bloeddruk vergroten de kans op hart- en vaatziekten. Daarom zijn bij de behandeling binnen het Vasculair Centrum meerdere specialisten betrokken. Bij de behandeling ligt het accent op het verlagen van risicofactoren en het beïnvloeden van uw leefstijl.

STZ-Expertisecentrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) aangemerkt als STZ-Expertisecentrum. Verder heeft de Hart & Vaatgroep in 2018 opnieuw het Vaatkeurmerk toegekend aan Rijnstate. Dit keurmerk geeft aan dat Rijnstate voldoet aan de belangrijkste kwaliteitscriteria voor goede vasculaire zorg.

STZ Topklinisch Zorgregister

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben daarnaast een online overzicht van zeer complexe topklinische zorgfuncties van STZ-ziekenhuizen gelanceerd. Ook van Rijnstate zijn zeven bijzondere functies beoordeeld als topklinisch en opgenomen in dit zorgregister. De behandeling van hart- en vaatziekten is er daar één van.

Rijnstate Vriendenfonds

Voor goede zorg voor patiënten is het belangrijk om medisch-wetenschappelijk onderzoek te doen. Om dit onderzoek mogelijk te maken, kunnen we uw hulp goed gebruiken! Dit kan met een donatie of sponsoring via het Rijnstate Vriendenfonds.

Onze cijfers op een rij

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Zorg ervoor dat je energie niet opraakt’
Astrid Gruis - hartinfarct.jpg

Zorgassistente Astrid Gruis komt op haar eigen afdeling te liggen met een hartinfarct. De behandeling is succesvol maar ze moet haar conditie weer volledig opbouwen. "Veel patiënten vinden het fijn als ik kan delen wat ik heb meegemaakt."  

Lees verder ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Neuroloog Jeannette Hofmeijer krijgt beurs Hartstichting voor onderzoek naar hersenschade na een hartstilstand

Onlangs werd bekendgemaakt dat de tweejaarlijkse 'Clinical Established Investigator' subsidie van de Hartstichting deze keer wordt toegekend aan Jeannette Hofmeijer, neuroloog bij Rijnstate. Jeannette Hofmeijer krijgt 650.000 euro om te besteden aan haar onderzoek naar hersenschade na een hartstilstand.

Lees meer
Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte
Zeven zorgfuncties van Rijnstate beoordeeld als topklinisch

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) lanceren op 10 december 2018 het STZ Topklinisch Zorgregister. Dit is een online overzicht van zeer complexe topklinische zorgfuncties van STZ-ziekenhuizen. Ook van Rijnstate zijn zeven bijzondere functies als topklinisch beoordeeld en opgenomen in het register. 

Lees meer
Vaatchirurg Michel Reijnen benoemd tot hoogleraar

Vaatchirurg Michel Reijnen van Rijnstate is benoemd tot hoogleraar Endovasculair Imaging and Innovation aan de Universiteit Twente (UT). Per 1 januari 2019 begeleidt hij een dag per week wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe technieken om vaatafwijkingen in beeld te brengen en te behandelen. Daarnaast gaat hij onderwijs geven aan studenten van de UT over dit onderwerp.

Lees meer
Afspraak maken?
U kunt ons bereiken door te bellen naar 088 - 005 3077