Behandeling van hart- en vaatziekten

Kliniek voor veneuze zorg

In de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg behandelen we alle aandoeningen die als oorzaak een verstoring in de doorbloeding van de aderen hebben. Alle betrokken specialisten, waaronder de vaatchirurg, de dermatoloog, de internist en de interventieradioloog werken hier nauw samen. Dat betekent dat zij samen bekijken welke behandeling het beste is voor u. Welke specialisten betrokken zijn bij uw behandeling hangt af van het type aandoening.

De Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg is de eerste kliniek in Nederland die het volledige palet van veneuze zorg aanbiedt. Uniek is dat we, naast de spataderen, ook aandoeningen zoals het posttrombotisch syndroom, het open been (veneuze ulcus) en het ‘pelvic congestion syndrome’ multidisciplinair behandelen.

Wat zijn de voordelen voor u als patiënt?

Zorg rondom de patiënt

In de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg regelen we de zorg om uw zorgvraag heen. Dat betekent dat we per aandoening bekijken welke specialisten betrokken moeten zijn om het behandelplan zo effectief mogelijk op te kunnen stellen. U hoeft dus niet eerst naar de ene arts en vervolgens naar de andere.

Meest innovatieve behandelingen

De Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg biedt de meest vernieuwende behandelingen op het gebied van veneuze zorg. Dit geldt voor de hoogcomplexe en de laagcomplexe behandelingen. De artsen doen wetenschappelijk onderzoek met als doel de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren.

Onverzekerde zorg

Ook voor onverzekerde veneuze zorg, zoals inspuitingen van spataderen, kunt u terecht in de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg.

Korte wachttijden

Uw eerste afspraak in de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg is altijd binnen twee weken na verwijzing door uw huisarts. Ook de wachttijden voor behandelingen zullen kort zijn. Bij het plannen van de behandeldatum houden we rekening met uw wensen.

Consult, onderzoek en behandeling op dezelfde plek

Alle afspraken en behandelingen vinden plaats in de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg in Rijnstate Elst. Dit geldt niet voor behandeling van het posttrombotisch syndroom. Als hier een operatie voor nodig is, vindt deze plaats in Rijnstate Arnhem vanwege de benodigde faciliteiten.

Onderzoek en behandeling op dezelfde dag

Voor een aantal aandoeningen is het mogelijk dat het onderzoek en de behandeling in de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg op dezelfde dag plaatsvinden. Bijvoorbeeld bij het inspuiten van spataderen (scleroseren), het operatief verwijderen van spataderen (Müller-behandeling), de endoveneuze behandeling van spataderen (EVT) en de wondbehandeling van het open been (ulcus cruris venosum).

Combinatie van behandeltechnieken tegelijkertijd

Doordat meerdere specialisten samenwerken is het mogelijk dat, wanneer dat beter is, er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van behandeltechnieken. Een voorbeeld hiervan is wanneer u aan uw ene been met de ene techniek behandeld moet worden en aan uw andere been met een andere techniek of met een combinatie van technieken in hetzelfde been.

Behandeling posttrombotisch syndroom

De Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg biedt ook de behandeling van het posttrombotisch syndroom. Dit is een combinatie van klachten die kunnen optreden na een trombosebeen. Deze klachten zijn soms jarenlang aanwezig en kunnen grote beperkingen geven in uw dagelijks functioneren. De behandeling bestaat meestal uit het plaatsen van een stent in de bekkenader. Wij zijn op dit moment een van de vier klinieken in Nederland die deze zorg mogen bieden.

Ziekenhuiszorg altijd beschikbaar

Voor acute problematiek is de zorg in Rijnstate Arnhem direct beschikbaar zonder nieuwe verwijzing door de huisarts.

Moderne uitstraling

De Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg heeft een moderne uitstraling. De wachtruimte is ruim en comfortabel, er is muziek ter afleiding en u krijgt koffie en thee aangeboden.

Voor welke aandoeningen kunt u terecht bij de Rijnstate Kliniek voor veneuze zorg?

U kunt hier terecht voor de volgende aandoeningen:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: