Gezond & Fit
Verschillende soorten groenten en fruit

Smakelijk & Gezond voor jou

Voorop in gezonde voeding

Het aanbieden van gezonde voeding in ziekenhuizen en andere zorginstelling is één van de aandachtspunten in het Nationaal Preventie Akkoord (NPA), dat in 2018 is ondertekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en 70 partijen. De partners in het akkoord streven naar een gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers in 2025 in de helft van alle ziekenhuizen en in 2030 in alle ziekenhuizen.

Via het project 'Goede Zorg Proef je' nam Rijnstate samen met 11 andere ziekenhuizen een voorschot op de doelstellingen uit het Nationaal Preventie Akkoord (de zogenaamde voorhoedeziekenhuizen). Deze voorhoedeziekenhuizen delen ook kennis en expertise om andere ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland te motiveren om een gezond voedingsaanbod te realiseren. Zij doen dat onder andere in maandelijkse bijeenkomsten en met het ontwikkelen van ondersteunende middelen.

Concreet betekent dit dat Rijnstate een voorbeeldrol in de maatschappij vervult op het gebied van gezond eten. Daarom streven we ernaar om een zo gezond mogelijk voedingsaanbod te hebben voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers. Ook hierin loopt Rijnstate voorop!

Smakelijk & Gezond voor jou

Met 'Smakelijk & Gezond voor jou' geven wij invulling aan onze ambitie om het gestelde doel uit het Nationaal Preventie Akkoord (versneld) te behalen. Gezond(er) eten en drinken bevordert namelijk het welbevinden van de mens en levert een belangrijke, positieve bijdrage aan een sneller herstel van patiënten.

Een gezonder voedingsaanbod stimuleert ons ook om zelf gezonde(re) keuzes maken als het gaat om eten en drinken. Hiermee wordt gezonde voeding onderdeel van de behandeling en leefstijl van patiënten. Dat doen we door het aanbieden van voedzame, verse, smakelijke en eigentijdse gerechten van hoge kwaliteit met daarbij een optimale smaak- en geurbeleving.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de lancering van Smakelijk & Gezond voor jou in ons ziekenhuis.

Wetenschappelijk onderzoek naar voeding en gezondheid

Als kernpartner van de Alliantie Voeding in de Zorg werken we daarnaast samen met onder andere Wageningen University & Research. Doel hiervan is om wetenschappelijke inzichten over voeding en bewegen toepasbaar te maken in de zorg. Ter ere van het vijftienjarig bestaan van Alliantie Voeding in de Zorg is een video gemaakt over het project Goede Zorg Proef Je. Hierin komen niet alleen wij, maar ook andere voorhoedeziekenhuizen aan het woord.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: