Ondersteunende zorg bij kanker
Balie Oncologisch Centrum
Laatste informatie over het coronavirus

Spreekuur Integrative Medicine

Bij het Oncologisch Centrum van Rijnstate komen steeds vaker vragen over aanvullende zorg buiten het ziekenhuis. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over wietolie, kurkuma, voedingssupplementen, yoga of acupunctuur. U kunt al uw vragen over aanvullende zorg stellen in het spreekuur Integrative Medicine.

Bij integrative medicine (IM) kijken we naar de behoeften en omstandigheden van de patiënt en naar de best bewezen methoden ('evidence based') om de gezondheid te bevorderen. Het gaat in het spreekuur niet om de genezing van kanker, maar om klachtenvermindering en het verbeteren (of behouden) van de kwaliteit van leven. 

Waarom is dit spreekuur belangrijk?

Aanvullende zorg die u buiten het ziekenhuis krijgt, kan invloed hebben op de zorg die u in het ziekenhuis krijgt. Die invloed kan negatief of positief zijn. Zo kan visolie de werking van bepaalde chemokuren verminderen. Maar aanvullende zorg buiten het ziekenhuis kan u ook helpen om uw klachten te verminderen en/of om de kwaliteit van uw leven te verbeteren (of te behouden).

Wat kunt u verwachten van dit spreekuur?

U krijgt deskundig advies over de werkzaamheid en veiligheid van uw aanvullende behandeling(en). Dit advies is gebaseerd op wat er uit de wetenschap bekend is over aanvullende behandelingen bij kankerpatiënten. U krijgt advies van Ines von Rosenstiel, medisch specialist en integrative medicine expert.

Voor wie is het?

Patiënten van het Rijnstate Oncologisch Centrum kunnen hun arts of verpleegkundig specialist vragen om een doorverwijzing naar dit spreekuur. Bent u voor kanker onder behandeling in een ander ziekenhuis? U kunt aan uw arts vragen om u door te verwijzen naar dit spreekuur.

Afspraak maken

Een afspraak maakt u per telefoon via 088 - 005 3030. U kunt binnen vier weken terecht. Voor dit spreekuur heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist. Anders vergoedt uw zorgverzekeraar de zorgkosten mogelijk niet. Het spreekuur vindt plaats op dinsdagmiddagen in het Rijnstate Oncologisch Centrum, route 60.

 

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: