Kwaliteit van zorg
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Keurmerken

Rijnstate beschikt over een groot aantal kwaliteitskeurmerken en certificaten. Ook scoren we structureel hoog op kwaliteit. Dit geeft aan dat onze kwalitatief hoogwaardige zorg ook door externe partijen wordt erkend en dat wij voortdurend werken aan het behouden en verbeteren van deze kwaliteit. De afgelopen jaren kreeg Rijnstate van verschillende organisaties een keurmerk, accreditatie of certificaat.

Rijnstate beperkt aantal keurmerken

Rijnstate stopt met het voeren van een aantal bekende kwaliteitskeurmerken in de zorg, waaronder de Smiley voor kindgerichte zorg, het vaatkeurmerk en het Roze Lintje voor borstkankerzorg (vanaf 2020). Rijnstate houdt wel de Qualicor Europe accreditatie (voorheen NIAZ) en het FREYA-keurmerk aan.

Jarenlang zijn de vele tientallen lintjes, vignetten en vinkjes van patiëntenverenigingen en kwaliteitsinstellingen van grote waarde geweest. Ze hebben ziekenhuizen gestimuleerd om kwaliteit en informatievoorziening verder te verbeteren. Keerzijde was de nodige registratie.

Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur van Rijnstate: “We willen onze tijd zoveel mogelijk aan de verbetering van patiëntenzorg besteden. Keurmerken die ons hierbij helpen, blijven we voeren”. Het is niet uitgesloten dat Rijnstate met meer keurmerken gaat stoppen.

Het afscheid nemen van diverse keurmerken past in een breder streven om de administratieve last in de zorg sterk te verminderen. Oud-minister Bruins en de partijen in de medisch-specialistische zorg hebben in het hoofdlijnenakkoord (2019-2022) afgesproken de regeldruk in de ziekenhuiszorg drastisch te verminderen. Rijnstate sluit daar bij aan. Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: