Historie
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Rijnstate Zevenaar


De geschiedenis van Ziekenhuis Zevenaar gaat meer dan honderd jaar terug. Toen opende het ziekenhuis de deuren van een gehuurd pand aan de Markt in Zevenaar: ’t Weezenhof. In 1908 vertrokken de eerste patiënten met zes verpleegsters naar een nieuw herenhuis aan de Didamseweg. Het pand, dat destijds het Consolatio Afflictorum heette, telde 28 bedden. Ook was er een barak voor patiënten met besmettelijke ziekten. In 1967 bepaalde Stichting De Katholieke Ziekeninrichtingen voor de Liemers het beleid van het ziekenhuis. Consolatio Afflictorium werd simpelweg Ziekenhuis Zevenaar.

Ziekenhuis Zevenaar in 1910 Ziekenhuis Zevenaar in 1910.

Verhuizing naar Hunneveldweg

Vanaf 1980 heeft het ziekenhuis het pand aan de Didamseweg verlaten. Ziekenhuis Zevenaar nam zijn intrek in het huidige pand aan de Hunneveldweg. Ook hier is nog veel gebouwd. In 1992 kwam er een nieuwe polikliniekvleugel, gevolgd door een nieuwe Intensive Care in 1998. In 2008 kwamen er een nieuw operatiekamercomplex en een personeelsrestaurant. Ook het interieur van de jaren zeventig heeft plaats gemaakt voor een moderne inrichting.

Niet-spoedeisende zorg

Tegenwoordig vindt in Rijnstate Zevenaar de minder complexe en niet-spoedeisende zorg plaats. Het ziekenhuis blijft een belangrijke toegangspoort voor medisch-specialistische zorg voor de inwoners van Duiven, Montferland en Zevenaar. Zij kunnen hier terecht voor een spreekuur van vrijwel alle specialismen die we in huis hebben.

Meer weten?

Bekijk dan de pagina over onze locaties

Maria de Vreede - ingang Rijnstate Zevenaar
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: