Onze medewerkers in actie

Tropenarts in opleiding - Erik WehrensOnze maatschappen Gynaecologie, Kindergeneeskunde en Chirurgie bieden jaarlijks de mogelijkheid aan vier artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) om een deel van hun opleiding te volgen in Rijnstate. Hiermee dragen wij concreet bij aan oplossen van het tekort aan artsen in ontwikkelingslanden.

“Ik ben een van die artsen in opleiding”, zegt Erik Wehrens. ”Momenteel werk ik op de afdeling Verloskunde en Gynaecologie. Hier leer ik bevallingen begeleiden, complicaties voorkomen en operaties zoals bijvoorbeeld een keizersnede uitvoeren. Ieder mens heeft recht op fatsoenlijke gezondheidzorg en ik vind het mooi dat Rijnstate op deze manier bijdraagt aan dit ideaal.

Artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde worden breed opgeleid. Bij de Chirurgie heb ik eenvoudige operaties leren uitvoeren en bij de Kindergeneeskunde heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van zieke kinderen en neonaten (pasgeborene). In landen waar er slechts één arts is op 15.000 inwoners moet je van alle markten thuis zijn. Naast ons klinische werk leren we over de grondslagen van armoede en slechte gezondheidszorg. We zijn dus artsen die verder kijken dan de muren van het ziekenhuis.

Artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde werken overal ter wereld. We werken voor noodhulporganisaties als Artsen zonder Grenzen, doen onderzoek bij het Koninklijk instituut voor de Tropen of werken in een  Afrikaanse plattelandskliniek. In Nederland proberen we de raakvlakken te zoeken tussen de Nederlandse - en de internationale gezondheidszorg. Zo hebben wij bijvoorbeeld ervaring met andere culturen en zijn hierdoor van meerwaarde bij de zorg aan asielzoekers.

Zelf vertrek ik samen met mijn vriendin over een jaar naar Afrika om daar drie jaar te werken in een lokale kliniek. Naast mijn dagelijkse werk als tropenarts hoop ik met onderwijs een constructieve bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg ter plaatse. De kennis die ik in Rijnstate heb opgedaan zal dan ook Afrikaanse levens redden: een mooie gedachte!”

Meer weten: volg ons of kijk op www.artsinternationalegezondheidszorg.nl/

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: