Onze medewerkers in actie
Anouk Huisman - AMREF
Laatste informatie over het coronavirus

Africa Classic - Anouk HuismanAnouk Huisman, het hoofd van onze Dagverpleging, fietst van 7 tot en met 14 oktober 2017 samen met een vriendin de Africa Classic. Dit is een mountainbiketocht van 6 dagen, 400 kilometers en 4500 hoogtemeters rondom de Kilimanjaro in Tanzania. Als startbewijs moest Anouk 5.000 euro sponsorgeld bij elkaar hebben gebracht. 

Dat geld heeft ze inmiddels binnen en wordt door AMREF gebruikt om de gezondheidssituatie van jonge vrouwen te verbeteren. Zij zijn dan beter in staat om voor hun kinderen te zorgen en op die manier gaat ook de gezondheidssituatie van hun kinderen er hard op vooruit.

Opleiding

“In het gebied waar we heen gaan in Afrika geldt helaas te vaak: als je heel ziek bent, ga je dood”, vertelt Anouk. “Daarom worden mensen opgeleid voor de kleine dingen, maar ook voor grotere dingen. Ze leiden vrouwen op die in hun eigen dorp al verloskundige zijn, maar door hen meer bij te leren hopen ze bijvoorbeeld het kraamsterftecijfer te verlagen.”

Meisjesbesnijdenis

Een van de projecten die Anouk gaat bezoeken in Afrika heeft te maken met meisjesbesnijdenis. Dit is een ritueel dat een paar dagen duurt. AMREF doet erg haar best om ervoor te zorgen dat de rituelen kunnen blijven bestaan, maar dat de besnijdenis wordt afgeschaft. De besnijdenis brengt namelijk veel risico’s met zich mee. Dit komt doordat het niet steriel gebeurt, waardoor er ontstekingen ontstaan. Sommige meisjes overlijden er zelfs door. Op veel plekken in Afrika is er al een alternatief ritueel mogelijk, zonder de besnijdenis.

Anouk Huisman - AMREF

Avontuur en een bijdrage leveren

Het avontuur was voor Anouk een grote drijfveer om zich uiteindelijk aan te melden. “Daarnaast doen we het voor een goed doel. Dat geeft je echt het gevoel dat je iets zinvols doet.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: