Kwaliteit van zorg
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Organisatie van de kwaliteit

Rijnstate staat voor veilige en betrouwbare zorg van hoge kwaliteit. Daar kunt u op rekenen. Ook uw veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Kwaliteitswet Zorginstellingen

De Kwaliteitswet Zorginstellingen eist dat zorginstellingen hun organisatie transparant maken voor de overheid, voor ziektekostenverzekeraars en voor patiënten. De wet vraagt van ons dat we verantwoorde zorg leveren: zorg die efficiënt, effectief en patiëntgericht is en voldoet aan reële eisen van de patiënt. Alle locaties van Rijnstate voldoen aan de eisen van de wet. Wij maken onze organisatie transparant en inzichtelijk met behulp van het kwaliteitssysteem van het Nederlands Instituut Accreditatie voor Ziekenhuizen (NIAZ). Dit is gebaseerd op TQM (Total Quality Management). Het TQM is een kwaliteitssysteem met een integrale benadering van de hele bedrijfsvoering.

Hoe werken we aan kwaliteit van onze zorg?

Rijnstate werkt er hard aan om de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid hoog te houden en verder te verbeteren. Dit doen we op verschillende gebieden:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: