Historie
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Rijnstate Arnhem

Rijnstate Arnhem komt voort uit een fusie tussen drie Arnhemse ziekenhuizen, het St. Elisabeth Gasthuis, het Hervormd Diaconessenhuis en het Gemeenteziekenhuis. In 1986 fuseerden het St. Elisabeth Gasthuis en het Gemeenteziekenhuis tot De Malberg. Twee jaar later gingen De Malberg en het Diaconessenhuis samen verder. Ziekenhuis Rijnstate, dat hieruit ontstond, werd het grootste algemene ziekenhuis in de regio.

Rijnstate Arnhem zijaanzicht

Nieuwbouw in 1995 open

Na de fusie had Ziekenhuis Rijnstate drie locaties. In 1991 ging de zorgverlening naar het Diaconessenhuis en het St. Elisabeth Gasthuis. Op de locatie van het Gemeenteziekenhuis kwam nieuwbouw. Op 12 mei 1995 gingen de deuren van het nieuwe Ziekenhuis Rijnstate officieel open. In de zusterflat die bij het Gemeenteziekenhuis hoorde, werd kantoorpersoneel van Ziekenhuis Rijnstate gehuisvest.  

Behandelcentrum met modernste technologie

Rijnstate Arnhem heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een medisch behandelcentrum met de modernste technologie. Hier vindt alle acute en complexe zorg plaats, dichtbij een groot en modern operatiekamercomplex en een vernieuwde Intensive Care. Alle patiënten die direct toegang moeten hebben tot deze voorzieningen, ontvangen we in Rijnstate Arnhem.

Meer weten?

Bekijk dan de pagina over onze locaties of de pagina over de zusterflat in Arnhem, die in 2019 gesloopt werd.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: