Symposia en congressen
Lege stoelen in diverse kleuren die opgesteld staan voor een congres

Rijnstate Collegetour, ‘koplopers in de zorg'

Rijnstate Collegetour, koplopers in de zorg. Dat is de naam van een serie webinars waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied. Stuk voor stuk bouwen zij met hun baanbrekend en vernieuwende onderzoek aan de toekomst van onze zorg!

We zijn er trots op om als topklinisch algemeen ziekenhuis zo veel hoogleraren in huis te hebben. Het bevestigt het innovatieve en wetenschappelijke karakter van ons ziekenhuis. De hoogleraren praten behalve over hun werk ook over wat hen persoonlijk drijft. De webinars zijn voor iedereen toegankelijk en gratis online te volgen. Bekijk de introductievideo.

Collegetour met Wim van Harten

De zevende aflevering van Rijnstate Collegetour, 'Koplopers in de zorg', vindt plaats op 6 februari. De laatste aflevering van deze reeks is voor niemand minder dan Wim van Harten. Naast voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate, is hij ook hoogleraar 'kwaliteitsmanagement en zorgtechnologie' aan de Universiteit Twente.

Wim van Harten is zeer gedreven om zorgvernieuwingen door te voeren en de zorg te verbeteren met kennis uit de wetenschap. Als hoogleraar begeleidt hij onderzoek op het gebied van technology assessment, kosteneffectiviteit en zorg- en procesverbetering met e-health. Daarnaast is Wim ook verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut, waar hij een onderzoeksgroep leidt. In dit college richt hij zich vooral op digitalisering en innovatie.

Wat staat er op het programma?

De zorg staat voor grote uitdagingen. Personeelstekorten lopen op, terwijl technologische vooruitgang de zorg niet per se goedkoper maakt en de vraag naar zorg juist enorm toeneemt. Om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, is vernieuwing en verandering nodig. Gelukkig wordt daar hard aan gewerkt. Nog nooit hebben zoveel biomedici onderzoek gedaan naar oorzaken van ziektes, naar nieuwe behandelmethodes en ook naar het voorkomen dat mensen ziek worden.

Hoe kan technologie en digitalisering de kwaliteit van zorg verbeteren? Wordt er niet teveel van verwacht? En: hoe ziet de ziekenhuiszorg van de toekomst eruit? Welke rol speelt samenwerking hierin? In zijn college gaat Wim hier met voorbeelden van zijn eigen onderzoek op in en deelt hij zijn visie op de zorg van de toekomst.

Deelnemen webinar

Deze zevende en laatste aflevering van de Rijnstate Collegetour vindt plaats op maandag 6 februari van 19.30 tot 20.15 uur. Wil je deelnemen aan het webinar? Meld je dan hieronder aan! Je ontvangt per mail een link waarmee je eenvoudig kunt deelnemen.

Aanmelden

Collegetour terugkijken

Aflevering 1

Hoogleraar Frank Bosch over echografie in de acute zorg.

Aflevering 2

Hoogleraar Wim Oyen over zijn vakgebied nucleaire geneeskunde.

Aflevering 3

Hoogleraar Carine Doggen over het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties in de zorg.

Aflevering 4

Hoogleraar Eric Hazebroek over de rol van voeding in de behandeling van obesitas.

Aflevering 5

Hoogleraar en vaatchirurg Michel Reijnen over de nieuwste ontwikkelingen in de vasculaire zorg.

Aflevering 6

Hoogleraar en neuroloog Jeannette Hofmeijer de behandeling van een herseninfarct.

Hoogleraren Rijnstate
Meer weten over de hoogleraren die bij Rijnstate werken? Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: