Symposia en congressen
Lege stoelen in diverse kleuren die opgesteld staan voor een congres

Rijnstate Collegetour, ‘koplopers in de zorg'

Rijnstate Collegetour, koplopers in de zorg. Dat is de naam van een serie webinars waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied. Stuk voor stuk bouwen zij met hun baanbrekend en vernieuwende onderzoek aan de toekomst van onze zorg!

We zijn er trots op om als topklinisch algemeen ziekenhuis zo veel hoogleraren in huis te hebben. Het bevestigt het innovatieve en wetenschappelijke karakter van ons ziekenhuis. De hoogleraren praten behalve over hun werk ook over wat hen persoonlijk drijft. De webinars zijn voor iedereen toegankelijk en gratis online te volgen. Bekijk de introductievideo.

Collegetour #5: Michel Reijnen

De vijfde aflevering van Rijnstate Collegetour vindt plaats op maandagavond 17 oktober. Het podium is dan voor Michel Reijnen, hoogleraar en vaatchirurg. Als vaatchirurg onderzoekt en behandelt hij patiënten met aandoeningen of afwijkingen aan de bloedvaten, zoals vernauwingen, verstoppingen en verwijding van bloedvaten. Daarnaast is Michel als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente, waar hij wetenschappelijk onderzoek leidt om met nieuwe technieken vaatafwijkingen beter in beeld te brengen en te behandelen.

Wat staat er op het programma?

De vasculaire zorg, oftewel zorg op het gebied van bloedvaten, is volop in ontwikkeling. In het Rijnstate Vasculair Centrum worden voortdurend nieuwe technische mogelijkheden onderzocht en toegepast om de zorg voor patiënten met vaatafwijkingen te verbeteren.

Een mooi voorbeeld hiervan is de CERAB-techniek, waarbij een afsluiting van de buik- en bekkenslagader behandeld wordt zonder dat een open buikoperatie (‘broekoperatie’) nodig is. Hierdoor is het risico op complicaties lager en het herstel sneller. Inmiddels wordt deze innovatieve techniek internationaal toegepast en reist Michel de hele wereld over om hierover college te geven en procedures te begeleiden. Hoe gaat het onderzoek naar zo’n nieuwe techniek in zijn werk? Hoe toon je aan dat het ook echt beter is voor de patiënt? En hoe wordt dit uiteindelijk geïmplementeerd in de zorg? Tijdens zijn college gaat Michel hier verder op in.

Inschrijven voor het webinar

 

Collegetour terugkijken

Aflevering 1

Hoogleraar Frank Bosch over echografie in de acute zorg.

Aflevering 2

Hoogleraar Wim Oyen over zijn vakgebied nucleaire geneeskunde.

Aflevering 3

Hoogleraar Carine Doggen over het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties in de zorg.

Aflevering 4

Hoogleraar Eric Hazebroek over de rol van voeding in de behandeling van obesitas.

Hoogleraren Rijnstate
Meer weten over de hoogleraren die bij Rijnstate werken? Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!