Ik ga op bezoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Bezoektijden

Om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus, zijn de bezoektijden en bezoekregels voor patiënten die in het ziekenhuis liggen aangepast. Tussen 18.00 en 20.00 uur is er op de meeste afdelingen één bezoeker per patiënt welkom. Stem dus met uw naaste af wie er op die dag op bezoek mag komen. 

Er gelden aparte bezoektijden en bezoekregels voor:

 • Afdelingen waar patiënten liggen die (mogelijk) het coronavirus hebben
  Covid-patienten mogen helaas geen bezoek ontvangen. We adviseren patiënten zoveel mogelijk te (video)bellen. Bent u eerste contactpersoon van iemand die corona heeft en heeft u vragen? Elke dag belt de verpleegkundige u tussen 10.00 en 14.00 uur met een update. 
 • Intensive Care
  Op de Intensive Care worden er in overleg met de familie afspraken gemaakt over bezoek.
 • Afdeling Kinderen/Jongeren
  Op de afdeling Kinderen/Jongeren zijn per keer maximaal 2 gezinsleden welkom, van wie minimaal 1 ouder/verzorger. Deze bezoektijden zijn niet gewijzigd. Onder gezinsleden worden ouders/verzorgers en broertjes/zusjes van het opgenomen kind/jongere verstaan.
 • Afdeling Geboortezorg
  Op de afdeling Geboortezorg is één bezoeker per dag welkom. Hier valt ook de partner (of begeleider) onder. Broertjes of zusjes onder de 13 jaar mogen ook op bezoek komen. Over het tijdstip worden in overleg met de afdeling afspraken gemaakt. De partner (of begeleider) mag wel blijven slapen.

Kinderen die op bezoek willen komen

Een volwassene mag één kind tot 13 jaar meenemen op bezoek. Het kind krijgt bij de hoofdingang een mondneusmasker aangeboden. Het dragen ervan wordt dringend geadviseerd, maar is niet verplicht.

Controle op klachten coronavirus

Als u een afspraak op een polikliniek in Rijnstate heeft, vragen wij u vooraf naar uw gezondheid. Dit doen we via een digitale vragenlijst en bij de hoofdingang. Het is belangrijk dat u zelf het ziekenhuis belt als u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. In het ziekenhuis draagt u een mondneusmasker (als u ouder bent dan 13 jaar). Deze krijgt u van ons bij de ingang. Houd uw mondneusmasker op zolang u in het ziekenhuis bent. Begeleiders mogen alleen mee naar binnen als dat echt nodig is en zij geen klachten hebben. Lees hier meer over.

Wanneer niet op bezoek?

Kom niet op bezoek in ons ziekenhuis als u:

 • verkouden bent of griepklachten heeft;
 • contact heeft gehad met iemand die het coronavirus heeft;
 • iemand bij u thuis verkouden is of griepklachten heeft.

We begrijpen dat deze maatregelen ingrijpend voor u en uw naaste zijn. We doen dit om de kans op besmetting te beperken. De veiligheid van onze patiënten, onze medewerkers en onze bezoekers staat voorop.

Contact via mobiele telefoon of tablet

Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om in contact te blijven met uw naaste:

 • Heeft een patiënt een mobiele telefoon of tablet? Dan kunt u berichten sturen en (video)bellen. Als een patiënt hier hulp bij nodig heeft, dan helpen onze medewerkers graag.
 • Heeft een patiënt geen mobiele telefoon of tablet? Op iedere afdeling is een tablet beschikbaar. Als een patiënt wil videobellen, helpen onze medewerkers hierbij.

Telefonische vragen eerste contactpersoon

 • Bent u eerste contactpersoon van iemand die in het ziekenhuis ligt en géén corona heeft? En heeft u vragen? Dan kunt u iedere ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met de afdeling waar uw naaste ligt.
 • Bent u eerste contactpersoon van iemand die corona heeft en heeft u vragen? Belt u dan niet zelf naar de afdeling. Elke dag belt de verpleegkundige u tussen 10.00 en 14.00 uur met een update. 

Meer weten?

Bekijk de antwoorden op onze veelgestelde vragen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: