Ik ga op bezoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Bezoektijden

Om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus, zijn de bezoektijden en bezoekregels voor patiënten die in het ziekenhuis liggen aangepast. Tussen 14.00 en 20.00 uur zijn er op de meeste afdelingen 2 bezoekers per patiënt welkom. De regels gelden zowel doordeweeks (maandag tot en met vrijdag) als in het weekend (zaterdag en zondag). Als het in de ruimte lukt om 1,5 meter afstand te houden, mogen deze bezoekers ook tegelijk komen. Stem met uw naaste af wie er op die dag op bezoek mag komen en hoe laat. 

Er gelden aparte bezoektijden en bezoekregels voor:

 • Afdelingen waar patiënten liggen die (mogelijk) het coronavirus hebben
  Patiënten die op een corona-afdeling liggen mogen één bezoeker per patiënt per dag ontvangen, tussen 14.00 en 20.00 uur. We adviseren patiënten wel zoveel mogelijk te (video)bellen. Bent u eerste contactpersoon van iemand die corona heeft en heeft u vragen? Elke dag belt de verpleegkundige u tussen 10.00 en 14.00 uur met een update. 
 • Intensive Care
  Op de Intensive Care worden er in overleg met de familie afspraken gemaakt over bezoek.
 • Afdeling Kinderen/Jongeren
  Op de afdeling Kinderen/Jongeren zijn per keer maximaal 2 gezinsleden welkom, van wie minimaal 1 ouder/verzorger. Deze bezoektijden zijn niet gewijzigd. Onder gezinsleden worden ouders/verzorgers en broertjes/zusjes van het opgenomen kind/jongere verstaan.
 • Afdeling Geboortezorg
  Op de afdeling Geboortezorg zijn 2 bezoekers per dag welkom, waarvan een de partner (of begeleider) is. Broertjes of zusjes onder de 13 jaar mogen ook op bezoek komen. Over het tijdstip worden in overleg met de afdeling afspraken gemaakt. De partner (of begeleider) mag wel blijven slapen.
 • Afdeling Geriatrie
  Op de afdeling Geriatrie gelden afwijkende bezoektijden: op werkdagen tussen 18.00 en 20.00 uur. Op zaterdag en zondag is bezoek welkom tussen 11.00 en 12.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur. Er zijn per dag maximaal 2 bezoekers per patiënt welkom. Deze 2 personen mogen niet tegelijk op bezoek komen.

Kinderen die op bezoek willen komen

Elke patiënt mag per dag maximaal 2 bezoekers ontvangen, maximaal 1 tegelijk. Kinderen onder de 13 jaar zijn hiervan uitgezonderd. Een volwassene mag kinderen tot 13 jaar dus meenemen op bezoek. 

Controle op klachten coronavirus

Als u een afspraak op een polikliniek in Rijnstate heeft, vragen wij u vooraf naar uw gezondheid. Dit doen we via een digitale vragenlijst. Het is belangrijk dat u zelf het ziekenhuis belt als u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. Als u begeleider bent, mag u ook alleen naar mee naar binnen als u geen klachten heeft. Lees hier meer over.

Wanneer niet op bezoek?

Kom niet op bezoek in ons ziekenhuis als u:

 • verkouden bent of griepklachten heeft;
 • contact heeft gehad met iemand die het coronavirus heeft;
 • iemand bij u thuis verkouden is of griepklachten heeft;
 • in quarantaine bent.

We doen dit om de kans op besmetting te beperken. De veiligheid van onze patiënten, onze medewerkers en onze bezoekers staat voorop.

Contact via mobiele telefoon of tablet

Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om in contact te blijven met uw naaste:

 • Heeft een patiënt een mobiele telefoon of tablet? Dan kunt u berichten sturen en (video)bellen. Als een patiënt hier hulp bij nodig heeft, dan helpen onze medewerkers graag.
 • Heeft een patiënt geen mobiele telefoon of tablet? Op iedere afdeling is een tablet beschikbaar. Als een patiënt wil videobellen, helpen onze medewerkers hierbij.

Telefonische vragen eerste contactpersoon

 • Bent u eerste contactpersoon van iemand die in het ziekenhuis ligt en géén corona heeft? En heeft u vragen? Dan kunt u iedere ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met de afdeling waar uw naaste ligt.
 • Bent u eerste contactpersoon van iemand die corona heeft en heeft u vragen? Belt u dan niet zelf naar de afdeling. Elke dag belt de verpleegkundige u tussen 10.00 en 14.00 uur met een update. 

Meer weten?

Bekijk de antwoorden op onze veelgestelde vragen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: